Falles in the city. Comença la festa gran - Imagen 1

Falles in the city. Comença la festa gran

Lluís Bertomeu

Recent estrenada la nova cartellería publicitària de la festa fallera, presentada amb tota la pompa necessària per l’autoritat municipal, consolida la nova manera de promoure les falles a nivell internacional, ben emparentada en la faena cap aconseguir el dictàmen de la UNESCO com a festivitat de la humanitat. Benvingut siga tot.

En un febrer que és tot un seguit d’actes protocolaris i frenètica activitat al planeta falles. Tots els caps de setmana assistim a la repetitiva peregrinació a totes i cadascuna de les barroques i ornamentals Presentacions de les Falleres Majors i les seues Corts d’Honor de les comissions falleres del cap i casal. Per barris, per sectors, per agrupacions... La cerimònia de l’excés i el glamour més tradicional -què tant ens agrada als bons valencianses repetix ordenada i concatenadament falla rere falla... Estandarts, himnes propis, escenaris engalants fins allò inimaginable, inundacions de flors, músiques i llums... Tot conservant el boato marcat d’impostada solemnitat i patriotisme momentani. Vertader aquelarre de color i sentiment el qual no hauria de deixar experimentar... Busque les Presentacions de Falla que s’oficien el cap de setmana i disfrute d’un viatge en el temps, però per damunt de tot gaudixca de la bellesa de les valencianes falleres i la seua espectacular indumentària.

En tot cas, l’acte insigne és la Crida des de les Torres de Serrans. El darrer diumenge del mes, la Fallera Major de Valencià farà l’anunci a tot el món que la festa fallera ha arribat, convidant a tot l’univers a que vinga a conéixer i participar de la nostra setmana grandíssima.

Rebrà de mans de l’estrenat alcalde la clau de la ciutat, significant que a partir d’eixe moment el carrer és dels fallers... La ciutat ja és tota fallera fins el vint de març!

Foto: Falla del Carrer Cuba

Descargar revista

Valencia City Agosto 2017
126

Newsletter Valenciacity

PÁGINAS RECOMENDADAS

Visitar el Gastro Blog CV

Oliva Nova

¡Participa en nuestros concursos!

Buscador de restaurantes

" src="//img/search.png" />

Inicio de sesión

Redacción: C/ Doctor Sumsi nº 14 - 1; 46005 Valencia (España) - Tel. 962 261 395 / email: redaccion@valenciacity.es