Falles in the city. Recta final fallera - Imagen 1

Falles in the city. Recta final fallera

Lluís Bertomeu

Inaugurem any nou des d’esta secció d’autoajuda fallera, amb bon condiment de frivolitat i alguna cosa de descaro – que per això està dedicada al món faller– des de les primeries de 2016 i a la guia líder del nostre cap i casal. Vos fem partíceps de la popular i incorrecta dita “passat el Nadal, ja queden tres mesos per a Falles”. Puix açò és lo que toca ara, per als no previsors i els nou vinguts a la festa, estem minuts fora per aconseguir la nostra indumentària autòctona i adequada. L’academicisme correcte al tratge tradicional de dona valenciana i l’alegre indumentària superadora de l’horripilant uniforme negre de l’home. L’exquisita indumentària valenciana del segle XVIII ja és una realitat total per a quasi tots. Anys de reivindicació de la nostra riquesa cultural han donat els seus fruits. Llarga vida a la recuperació de les nostres tradicions!

Any nou, vida nova fallera. Confiant que vagen cristalitzant els debats interns oberts a la Casa Gran de la festa, és a dir l’omnipotent Junta Central Fallera, referits per damunt de tot a la inajornable promoció internacional de la nostra festa gran... Desitjant que eixa casa òbriga les seues portes de banda a banda per a que l’aire nou entre i s’instal·le, minoritzant el control polític i municipal de tot i de tots, i deixant al món faller la seua gestió i regulació

global... Volent una festa oberta i plural, rica i dinàmica, que s’oblide d’ordenances estrangulatòries i reglaments omnipresents, que supere l’atàvic tòpic ranci i hortera en aras de promoure el nostre estil de vida i diversió, mediterrani, barroc, culte i excesiu. Amén!

Descargar revista

Valencia City julio 2017
125

Newsletter Valenciacity

PÁGINAS RECOMENDADAS

Visitar el Gastro Blog CV

Oliva Nova

Gran Fira de València

¡Participa en nuestros concursos!

Buscador de restaurantes

" src="//img/search.png" />

Inicio de sesión

Redacción: C/ Doctor Sumsi nº 14 - 1; 46005 Valencia (España) - Tel. 962 261 395 / email: redaccion@valenciacity.es