Claudia Faci en «Marina unplugged»

Clau­dia Faci en «Mari­na unplug­ged»

El director valencià Alfonso Amador obrirà a Mostra amb una pel·lícula sobre la retòrica de l’extrema dreta

Marina-unplugged
Clau­dia Faci en «Mari­na unplug­ged».

La Mos­tra de Valè­n­­cia-Cine­­ma del Medi­te­rra­ni ha pre­sen­tat a la prem­sa la pel·lícula Mari­na, unplug­ged que inau­gu­ra­rà el dijous el con­curs de la 38a edi­ció del cer­ta­men. És un d’ei­xos rars casos en els què una obra de tea­tre que enca­ra no s’ha repre­sen­tat és adap­ta­da al cine. Es trac­ta del text de Jor­ge Picó i Alfon­so Ama­dor, que exer­ceix de direc­tor, sobre un per­so­nat­ge que és «un trans­sum­pte de les dones que lide­ren l’ex­tre­ma dre­ta», segons para­ules d’A­ma­dor, que fil­ma els assa­jos d’u­na supo­sa­da obra de tea­tre en la què esta líder expo­sa a la ciu­ta­da­nia els seus prin­ci­pis ideo­lò­gics.

Per a acon­se­guir  gene­rar una pro­pos­ta con­vin­cent, van realitzar un gran tre­ball de recer­ca con­sul­tant tex­tos de «la nova dre­ta, el popu­lis­me a mode de Vox, neo­li­be­ra­lis­me, nacio­na­lis­me; tam­bé hi ha cites de grans filò­sofs com Kant, així com una immer­sió en el pen­sa­ment de l’es­que­rra, que tam­bé és una part fona­men­tal d’es­ta mena de dis­cur­sos», van asse­gu­rar els seus guio­nis­tes durant la roda de prem­sa, a la què tam­bé va assis­tir la pro­ta­go­nis­ta, Clau­dia Faci, i la pro­duc­to­ra Almu­de­na Ver­dés, enca­ra que adver­tei­xen: «Això és una pro­pos­ta artís­ti­ca, no un míting polí­tic».

El ger­men de la idea va sor­gir quan enca­ra exis­tia un cor­dó sani­ta­ri cap a esta mena de for­ma­cions. «Abans deien que no els dei­xa­ven par­lar, però la pel·lícula es pre­sen­ta al públic quan ja estan en les ins­ti­tu­cions —indi­ca Ama­dor—, ens pre­gun­tà­vem si arri­bem tard, però el mag­ma polí­tic fa que cre­guem que s’es­tre­na en el moment pre­cís».

Es trac­ta, segons els seus crea­dors, d’un «fals docu­men­tal», la qual cosa ha gene­rat bas­tant debat en el seu entorn, per­què es plas­men reac­cions, mol­tes vega­des reals, d’u­na can­di­da­ta inven­ta­da. Per a Ama­dor «resul­ta­va fona­men­tal que no hi hague­ra un per­so­nat­ge amb el què ide­n­­ti­­fi­­car-se, enca­ra que sí que volíem que no resul­ta­ra anti­pà­tic, més aviat ele­gant».

Clau­dia Faci, pro­ta­go­nis­ta abso­lu­ta de la cin­ta, asse­gu­ra que «soc una per­so­na que viu en el punt dia­me­tral­ment opo­sat al del per­so­nat­ge, però, en estar tan ben escrit, resul­ta per­fec­ta­ment defen­sa­ble. Enca­ra que, no nega­ré, que, en algun moment, tenia difi­cul­tat per a dir unes cer­tes coses per­què en el més pro­fund de la meua cons­cièn­cia hi havia un pro­ble­ma entre la boca i el pen­sa­ment».

La 38a edi­ció de Mos­tra de Valè­n­­cia-Cine­­ma del Medi­te­rra­ni està orga­nitza­da per l’A­jun­ta­ment de Valèn­cia i comp­ta amb la col·laboració de l’Institut Valen­cià de Cul­tu­ra (IVC), el Palau de la Músi­ca, Barrei­ra Arte + Dise­ño i À Punt Mèdia com a mit­jà ofi­cial.

Comparte esta publicación

amadomio.jpg

Suscríbete a nuestro boletín

Reci­be toda la actua­li­dad en cul­tu­ra y ocio, de la ciu­dad de Valen­cia