Fina Mas­grau, auto­ra de les his­tò­ries de La rate­ta Marie­ta, una col·lecció de con­tes infan­tils molt popu­lar entre els estu­diants de Pri­mà­ria, ha par­ti­ci­pat hui en l’En­con­tre d’escriptors a la Biblio­te­ca Valen­cia­na Nico­lau Pri­mi­tiu.

Pro­fes­so­ra de pro­fes­sió fins que es va jubi­lar, Fina Mas­grau es va dedi­car a la lite­ra­tu­ra infan­til i a escriu­re mate­rial per a xiquets esti­mu­lant la crea­ti­vi­tat i la lec­tu­ra. En 1983 va pre­sen­tar amb la seua pri­me­ra publi­ca­ció Gegants però va anar amb la col·lecció de La rate­ta Marie­ta com­pos­ta per 29 con­tes, amb la qual es va donar a conéi­xer entre el públic infan­til. En 1990 va rebre el Pre­mi Crí­ti­ca Serra d’Or per l’obra Marie­ta i el telè­fon i en 2012 el Pre­mi de l’Institut Inter­uni­ver­si­ta­ri per la col·lecció com­ple­ta de con­tes. Altres títols de l’autora són: Xino xano, Sopa de lle­tres i el El país de la No-memò­­ria.

Fina Mas­grau s’ha defi­nit com una per­so­na afor­tu­na­da per­què “els seus lli­bres han sigut publi­cats i han ser­vit per a apro­xi­mar als més menuts a l’hàbit de la lec­tu­ra”.

Als alum­nes dels col·legis Ramón Lapor­ta de Quart de Poblet, Pro­fes­sor Sebas­tián Bur­gos de Valèn­cia i Baro­nia Bai­xa de Gilet, l’escriptora els ha dit que “escriu­re és inven­tar amb les para­ules i des­co­brir els altres per­so­nat­ges i his­tò­ries”.

Ha par­lat de la uti­li­tat de les para­ules “per­què trans­me­ten emo­cions, ens tras­lla­den a altres paï­sos i ens ensen­yen a pen­sar” i de la ver­sa­ti­li­tat que tenen per­què “les pots lle­gir, escriu­re, jugar amb aques­tes i fins i tot algu­nes tenen el poder d’atrapar-te en una his­tò­ria que no vols que s’acabe mai”.

Fina Mas­grau ha reve­lat que La rate­ta Marie­ta va sor­gir amb el dibuix que va fer Lour­des Bell­ver i que està ins­pi­ra­da en la prò­pia infàn­cia de l’escriptora i en els jocs que ella va gau­dir pels carrers del seu poble.

Comparte esta publicación

amadomio.jpg

Suscríbete a nuestro boletín

Reci­be toda la actua­li­dad en cul­tu­ra y ocio, de la ciu­dad de Valen­cia