
Fina Masgrau, autora de les històries de La rateta Marieta, una col·lecció de contes infantils molt popular entre els estudiants de Primària, ha participat hui en l’Encontre d’escriptors a la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.
Professora de professió fins que es va jubilar, Fina Masgrau es va dedicar a la literatura infantil i a escriure material per a xiquets estimulant la creativitat i la lectura. En 1983 va presentar amb la seua primera publicació Gegants però va anar amb la col·lecció de La rateta Marieta composta per 29 contes, amb la qual es va donar a conéixer entre el públic infantil. En 1990 va rebre el Premi Crítica Serra d’Or per l’obra Marieta i el telèfon i en 2012 el Premi de l’Institut Interuniversitari per la col·lecció completa de contes. Altres títols de l’autora són: Xino xano, Sopa de lletres i el El país de la No-memòria.
Fina Masgrau s’ha definit com una persona afortunada perquè “els seus llibres han sigut publicats i han servit per a aproximar als més menuts a l’hàbit de la lectura”.
Als alumnes dels col·legis Ramón Laporta de Quart de Poblet, Professor Sebastián Burgos de València i Baronia Baixa de Gilet, l’escriptora els ha dit que “escriure és inventar amb les paraules i descobrir els altres personatges i històries”.
Ha parlat de la utilitat de les paraules “perquè transmeten emocions, ens traslladen a altres països i ens ensenyen a pensar” i de la versatilitat que tenen perquè “les pots llegir, escriure, jugar amb aquestes i fins i tot algunes tenen el poder d’atrapar-te en una història que no vols que s’acabe mai”.
Fina Masgrau ha revelat que La rateta Marieta va sorgir amb el dibuix que va fer Lourdes Bellver i que està inspirada en la pròpia infància de l’escriptora i en els jocs que ella va gaudir pels carrers del seu poble.
Comparte esta publicación
Suscríbete a nuestro boletín
Recibe toda la actualidad en cultura y ocio, de la ciudad de Valencia