L’escriptora Mercé Viana atribueix a la Literatura una funció social que faça canviar l’actitud de les persones

Prop de dos-cents alumnes dels col·legis Florida de Catarroja i Engeba de València han acudit a l’encontre amb l’escriptora Mercé Viana en el cicle Encontres amb escriptors de la Biblioteca Valenciana. 

L’alumnat ha treballat en les seues classes de Literatura un dels seus llibres, el que porta per títol Les dones invisibles, que aborda la situació de les dones a l’Índia i denuncia el maltractament al qual són sotmeses. 

La desigualtat de les dones, l’explotació infantil, l’esclavitud i la pobresa són els temes sobre els quals l’escriptora ha reflexionat davant de les preguntes dels assistents. 

Viana ha aplaudit la tasca que fan els governs fomentant lleis en favor de la igualtat de les persones però ha deixat clar que són les actituds personals les que canvien la situació. «Les lleis no canvien la societat, la societat es canvia amb les actituds de les persones», ha afirmat. 

L’escriptora ha reconegut que la Literatura ha de complir una funció social que faça canviar les actituds de les persones per això sol escriure sobre històries que denuncien les injustícies socials. «Si escrivim sobre el que ocorre al nostre voltant, és normal que parlem d’aspectes socials i que denunciem les coses que veiem perquè la societat se n’assabente», ha assegurat. 

A Mercé Viana la seua professió de pedagoga l’ha duta a escriure llibres de textos, quaderns de lectura, articles, etc. Encara que va començar escrivint llibres per a adults, prompte es va adonar de la necessitat d’escriure literatura infantil en valencià. En 1997 obtingué el Premi Vicent Silvestre per El cas misteriós de la lletra malalta i va ser Premi Samaruc en 2005 per Mei Mei vol ser rei i, en 2011, per Lula i les abelles.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.