Prop de dos-cents alum­nes dels col·legis Flo­ri­da de Cata­rro­ja i Enge­ba de Valèn­cia han acu­dit a l’en­con­tre amb l’es­crip­to­ra Mer­cé Via­na en el cicle Encon­tres amb escrip­tors de la Biblio­te­ca Valen­cia­na. 

L’a­lum­nat ha tre­ba­llat en les seues clas­ses de Lite­ra­tu­ra un dels seus lli­bres, el que por­ta per títol Les dones invi­si­bles, que abor­da la situa­ció de les dones a l’Ín­dia i denun­cia el mal­trac­ta­ment al qual són sot­me­ses. 

La des­igual­tat de les dones, l’ex­plo­ta­ció infan­til, l’es­cla­vi­tud i la pobre­sa són els temes sobre els quals l’es­crip­to­ra ha refle­xio­nat davant de les pre­gun­tes dels assis­tents. 

Via­na ha aplau­dit la tas­ca que fan els governs fomen­tant lleis en favor de la igual­tat de les per­so­nes però ha dei­xat clar que són les acti­tuds per­so­nals les que can­vien la situa­ció. “Les lleis no can­vien la socie­tat, la socie­tat es can­via amb les acti­tuds de les per­so­nes”, ha afir­mat. 

L’es­crip­to­ra ha reco­ne­gut que la Lite­ra­tu­ra ha de com­plir una fun­ció social que faça can­viar les acti­tuds de les per­so­nes per això sol escriu­re sobre his­tò­ries que denun­cien les injus­tí­cies socials. “Si escri­vim sobre el que oco­rre al nos­tre vol­tant, és nor­mal que par­lem d’as­pec­tes socials i que denun­ciem les coses que veiem per­què la socie­tat se n’as­sa­ben­te”, ha asse­gu­rat. 

A Mer­cé Via­na la seua pro­fes­sió de peda­go­ga l’ha duta a escriu­re lli­bres de tex­tos, qua­derns de lec­tu­ra, arti­cles, etc. Enca­ra que va come­nçar escri­vint lli­bres per a adults, promp­te es va ado­nar de la neces­si­tat d’es­criu­re lite­ra­tu­ra infan­til en valen­cià. En 1997 obtin­gué el Pre­mi Vicent Sil­ves­tre per El cas mis­te­riós de la lle­tra malal­ta i va ser Pre­mi Sama­ruc en 2005 per Mei Mei vol ser rei i, en 2011, per Lula i les abe­lles.

Comparte esta publicación

amadomio.jpg

Suscríbete a nuestro boletín

Reci­be toda la actua­li­dad en cul­tu­ra y ocio, de la ciu­dad de Valen­cia