L’Institut Valencià de Cultura presenta a La Filmoteca el cicle «Top Mizoguchi»

La Filmoteca programa un cicle de huit pel·lícules que Kenji Mizoguchi (1898-1956) va dirigir en la dècada dels cinquanta, l’últim període de la seua brillant carrera cinematogràfica. En aquesta dècada, el cinema japonés es va centrar fonamentalment en el cinema històric, després de l’èxit de Kurosawa amb Rashomon. «Top Mizoguchi» es podrà veure a La Filmoteca de València del 5 de març al 9 d’abril.

El cicle s’inicia el dimarts, 5 de març, a les 18:00h, amb la projecció a la sala Berlanga de La señorita Oyu (1951), un estilitzat i fosc melodrama que reflexiona sobre la pervivència asfixiant de certes tradicions ancestrals i sobre el difícil paper de la dona en la societat nipona després de la Segona Guerra Mundial.

Mizoguchi no va ser una excepció i també es va interessar pel gènere històric, com ho demostren quatre dels títols programats, que figuren entre els millors de la seua filmografia. Mentre El intendente Sansho (1954), Cuentos de la luna pálida (1953) i Los amantes crucificados (1954) estan ambientats en el Japó feudal, La emperatriz Yang Kwei Fei (1955) se situa en la Xina del segle VIII.

També figuren en el cicle Los músicos de Gion (1953), La mujer crucificada (1954) i La calle de la vergüenza (1956), tres retrats lúcids sobre el món de la prostitució i les geishes. Kenji Mizoguchi sempre va prioritzar el protagonisme femení en les seues pel·lícules.

Aquest cicle suposa una oportunitat única per a gaudir de clàssics del cinema japonés en noves còpies digitals. En el cas d’ El intendente Sansho, Cuentos de la luna pálida i Los amantes crucificados, aquestes còpies són el fruit d’una restauració minuciosa finançada, entre altres institucions, per The Film Foundation, la companyia de conservació fílmica de Martin Scorsese.

El intendente Sansho
Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.