La Filmoteca de València manté la seua oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible. Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu es fan de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22:30 hores i la taquilla s’obri a les 21:00 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros i de 25 euros per a l’abonament de deu sessions.
La Filmoteca d’Estiu projectarà este estiu dotze pel·lícules en 27 sessions. A l’edició de 2016, es van projectar onze pel·lícules en 25 sessions amb una assistència de 14.856 espectadors i una mitjana de 594 espectadors per sessió. Des de la seua creació l’any 2000, la Filmoteca d’Estiu ha comptat amb 365.000 espectadors.
Enguany , la Filmoteca d’Estiu s’inaugura amb una sessió especial en la qual es projectarà El acorazado Potemkin (1925), de Sergei M. Eisenstein, coincidint amb el centenari de la Revolució Russa. Aquest clàssic del cinema mut es projectarà amb acompanyament de música electrònica a càrrec del duo Diamont Dancer. Amb esta iniciativa es pretén difondre entre les noves generacions els grans clàssics dels inicis del cinema a través d’una manifestació cultural juvenil com ara la música electrònica d’avantguarda. La resta de les pel·lícules s’estructuren en dos cicles. Cinema de hui i el cicle temàtic Carretera i manta.
Cinema de hui
Dins del ja tradicional Cinema de hui es podran veure les últimes pel·lícules guanyadores dels Oscar, Goya i Premis del Cinema Europeu, entre les quals figuren La ciudad de las estrellas (La La Land), de Damien Chazelle (sis premis Oscar); Toni Erdmann, de la realitzadora alemanya Maren Ade (sis premis Europeus) i Tarde para la ira, de Raúl Arévalo (quatre premis Goya). Per primera vegada es programa una pel·lícula amb subtítols en valencià: Moonlight, de Barry Jenkins, que va obtenir l’Oscar a la Millor Pel·lícula.
Carretera i Manta
Carretera i manta és el títol del cicle temàtic d’aquesta edició que té la carretera com a referent, encara que no totes les pel·lícules del cicle siguen road movies en sentit estricte. El cicle inclou pel·lícules de molt diverses èpoques i estils com els clàssics nord-americans Las uvas de la ira (1940), de John Ford, El demonio de las armas (1950), de Joseph H. Lewis; Week-end (1967), de Jean-Luc Godard; El diablo sobre ruedas (1971), de Steven Spielberg; Una historia verdadera (1998), de David Lynch; Carol (2015), de Todd Haynes; i Mad Max: Furia en la carretera (2015), George Miller. En la seua projecció del dia 6 d’agost, la quarta part de la sèrie Mad Max comptarà amb l’actuació prèvia de Luna Negra, una associació sense ànim de lucre que realitza esdeveniments de temàtica postapocalíptica.
Comparte esta publicación
Suscríbete a nuestro boletín
Recibe toda la actualidad en cultura y ocio, de la ciudad de Valencia