Durán i Giner animen els estudiants a perseguir les seues inquietuds artístiques i reivindiquen l’ofici de dibuixant

La novel·la gràfica «El dia 3», sobre l’accident de metro en FGV el 3 de juliol de 2006, va ser guanyadora del Premi Nacional de Còmic de 2019

“Ens agraden els dilluns perquè fem una faena que ens apassiona”, aquest és el missatge que han transmés els il·lustradors Cristina Durán i Miguel Ángel Giner als estudiants que han assistit hui a l’Encontre d’Escriptors de la Biblioteca Valenciana.

 

El eccontre d’Escriptors amb Durán i Giner.

Els guanyadors del Premi Nacional del Còmic 2019 han animat els estudiants a perseguir les seues inquietuds artístiques i han reivindicat l’ofici de dibuixant com una de les professions més belles. Giner i Durán han assegurat que la constància en el treball és més important que el talent. “Amb formació i hores de faena s’aconsegueixen els mateixos objectius”, han asseverat.

Cristina Durán i Miguel Ángel Giner formen una parella professional que, en 1993, van crear el seu propi estudi, LaGRUAestudio, on treballen des de llavors com a guionistes i il·lustradors.

 

Autors de diverses novel·les gràfiques

Són autors de diverses novel·les gràfiques com «Una posibilidad entre mil» (2009) i «La máquina de Efrén» (2012), recopilats en el volum integral «Una posibilidad» (2017), «Cuando no sabes qué decir» (2015) i «El dia 3» (2019), realitzada juntament amb la periodista Laura Ballester sobre l’accident de metro en FGV el 3 de juliol de 2006 i guanyadora del Premi Nacional de Còmic.

Han explicat als alumnes de Batxillerat de l’Institut de Benaguasil el procés de creació d’»El dia 3″ mostrant els esquemes i esbossos que van ser l’origen de la novel·la gràfica.

Sempre preocupats per la realitat que els envolta, en les seues obres aborden temes socials i inclouen la diversitat funcional, cultural… “perquè tots formem part de la mateixa societat i així cal reflectir-ho”, han indicat.

A l’auditori de joves els han aconsellat que, per a dedicar-se al món del còmic, cal ser uns grans consumidors de cultura en tota la seua tipologia: cine, sèries, teatre, llibres… “Si t’agrada el manga o el terror no pots llegir sols aquests temes, cal ampliar els horitzons de la cultura. Veure coses noves alimenta el cervell”, ha explicat Miguel Ángel Giner. “A més, cal tindre la vista posada en els professionals que ens han precedit, però també en les noves generacions. S’aprén de tots’, ha puntualitzat Cristina Durán.

Giner i Durán han reconegut que guanyar el Premi Nacional del Còmic els ha conferit prestigi i han augmentat l’interés pel treball que fan i per l’obra guanyadora.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.