El Centre del Carme acosta l’art, el cine i la cultura als més menuts

Del 18 d’abril a l’1 de maig, el Centre del Carme es bolca en els més menuts amb una àmplia proposta d’activitats culturals

Tallers de creativitat, activitats vinculades a l’Any Berlanga i projeccions de cine francés omplin l’agenda infantil del centre

Coincidint amb les vacances escolars, el Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) ha programat una àmplia bateria d’activitats dirigides a xiquets i adolescents. Així, des del 18 d’abril fins a l’1 de maig, els més menuts podran disfrutar de tallers, projeccions de cine i altres propostes culturals que tenen com a objectiu estimular la seua creativitat i despertar el seu interés per tots els vessants de l’art.

«El barri en el centre»: creativitat a través dels sentits

Del 18 al 22 d’abril, un grup de xiquets d’entre 8 i 12 anys participen en la iniciativa ‘El barri en el centre. Laboratori de creativitats a través dels sentits’, una proposta en la qual, mitjançant tallers i activitats lúdiques, els menuts creen propostes artístiques sobre les quals reflexionaran l’últim dia. Les activitats estan centrades a construir un espai de relació per a crear mirades noves i conéixer maneres noves de viure que donen lloc a un intercanvi d’experiències i de coneixements.

Aquesta proposta s’emmarca dins de la quarta edició del Programa experimental de mediació i educació a través de l’art PERMEA, una iniciativa del Consorci de Museus i la Universitat de València que naix com a títol propi de màster universitari amb l’objectiu de visibilitzar el treball de creadors que desenvolupen les seues pràctiques entre l’art i l’educació, amb la qual cosa es dona suport a la professionalització del sector.

L’Any Berlanga

Coincidint amb el centenari del naixement del cineasta valencià Luis García Berlanga, la Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de València i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana organitzen una sèrie de tallers i jocs que tindran lloc en el claustre gòtic del Centre del Carme per a aproximar, de manera divertida i creativa, la figura de Berlanga i la seua filmografia a les xiquetes i els xiquets.

Els diferents tallers animen els més menuts a crear el seu propi cartell de pel·lícula, interpretar algunes de les escenes més famoses del director o participar en el gran joc de l’oca de Berlanga. Aquests tallers s’oferiran els dies 23, 24 i 30 d’abril i l’1 de maig, en horari d’11.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.00 hores, amb accés sense inscripció prèvia i fins a completar aforament.

Projeccions i taller de cine francés d’animació per a xiquets i xiquetes

El CCCC i La Base Culture – Maison des francophonies de València, amb la col·laboració de l’Institut Français de València, aposten per acostar la cultura i la llengua francesa als més menuts, de la mateixa manera que ho fan amb els adults en la seua agenda habitual de projeccions de cine francés al Centre del Carme.

Així, el 24 d’abril, a les 12.00 hores, es projectarà al Centre del Carme la pel·lícula d’animació francesa ‘L’odysée de Choum’, seguida d’un taller creatiu per a xiquets i xiquetes d’entre 3 i 9 anys. Posteriorment, el 28 d’abril tindrà lloc la projecció per a escolars del llargmetratge ‘Felicità’, en horari d’11.00 a 13.00 h.

Propostes infantils tots els caps de setmana

A més d’aquesta programació específica durant les vacances de Setmana Santa, cada cap de setmana, el principal espai d’agitació cultural de la ciutat disposa de propostes perquè els xicotets descobrisquen l’art, interactuen, observen i disfruten de la cultura visitant exposicions com ‘Emergency on Planet Earth’, on l’impacte estètic es combina amb la capacitat de traslladar valors de cura del planeta.

Entre els mesos de febrer i juliol, CCCContes acosta l’art al públic infantil mitjançant una programació de contacontes que es vinculen amb les diferents exposicions del centre. A més, l’Espai de Telles invita els més menuts -entre 0 i 3 anys- a jugar, sentir i descobrir amb els cinc sentits. Una iniciativa que fa més de cinc anys que està en funcionament i que s’ha consolidat com un espai de mediació cultural per a la primera infància a escala nacional.

Programació completa del Centre del Carme: consultar ací

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.