El Palau de la Música convida a abonades i abonats a conéixer de prop el treball de l’Orquestra de València

El Palau de la Música convida als seus abonats i abonades a l’assaig previ al concert de Liebreich i el violoncel·lista Truls Mørk. Durant l’assaig realitzat per l’Orquestra de València, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha anunciat que “tindran l’ocasió de conéixer de prop la formació simfònica valenciana, als seus membres, com assagen, podran conversar amb el director titular, i conéixer com es prepara el concert que l’endemà podran veure i escoltar”.

D’esta manera, un total de 15 abonades i abonats han acudit a este assaig, prèviament seleccionats per ordre d’arribada del correu de confirmació d’assistència. Tello ha incidit en el fet que “hem d’agrair a elles i a ells la seua fidelitat i suport, de manera que continuarem oferint esta oportunitat, al llarg de tots els assajos possibles d’estes temporades”.

Esta fidelitat s’ha vist reflectida en l’augment de les abonades i abonats de la present temporada respecte a l’anterior, d’un 27% més, malgrat les especials circumstàncies sanitàries que existien quan van eixir els abonaments a la venda.

Millora de les vendes d’entrades

Així mateix  el Palau de la Música està experimentant una exponencial millora de les vendes des del començament de l’actual Temporada. De fet, esta setmana, amb tres concerts en dijous, divendres i dissabte s’han venut, a hores d’ara, més de 2.100 entrades d’un total a la venda de 2.600.

Respecte a l’assaig ha estat dirigit per Alexander Liebreich i ha intervingut el prestigiós violoncel·lista noruec Truls Mørk. El concert tindrà lloc demà dijous, a les 19.30 hores a l’Auditori de Les Arts, i s’interpretarà en la primera part O Gamelan del compositor valencià José Evangelista i el Concert per a violoncel i orquestra en si menor, op. 104 d’Antonin Dvořák, per a concloure amb la Simfonia núm. 3 en re major, D 200 de Franz Schubert.

El director del Palau, Vicent Ros, ha destacat que “no podíem començar millor esta experiència que oferint a elles i a ells este assaig dirigit per Liebreich, que conjuga l’obra del compositor valencià José Evangelista i que estrenarem a Espanya, amb la presència d’un dels grans i genials violoncel·listes del moment com és Truls Mørk qui, a més, ens visita amb el romàntic concert de Dvořák”. No en va el violoncel·lista noruec ha actuat com a solista amb les Filharmòniques de Berlín, Viena, Londres, Nova York, Los Angeles i Munic, així com la Royal Concertgebouw i Philharmonia, entre moltes altres.

La present temporada de Mørk inclou el seu retorn a la Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, filharmòniques de Londres, Rotterdam, Ràdio França i Luxemburg, Deutsches Symphonie-Orchester Berlin, hr-Sinfonieorchester, etc. Gran artista de música contemporània, ha estrenat més de 30 obres. Va estrenar el Concert per a violoncel de V. Borisova-Ollas, “Oh Giselle, remember me”, encarregat per la Simfònica de Ràdio Sueca, amb la qual va ser artista resident, Filharmònica de Bergen, Filharmònica Reial de Liverpool i Orquestra Simfònica de Göteborg. Va interpretar el Concert per a violoncel de Salonen, dirigit pel compositor en el Royal Festival Hall, Lincoln Center i Festival d’Aix-en-Provence, també el va interpretar amb K. Mäkelä amb la Filharmònica de Ràdio França i Filharmònica d’Oslo. Guanyador del Concurs Txaikovski de Moscú (1982), Concurs de Violoncel Cassadó a Florència (1983), el Premi Unesco en el Concurs Unión Radio Europea a Bratislava (1983) i el Concurs Naumberg a Nova York (1986).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.