El Palau de la Música reprén “Menut Palau”

Comencen els “Concerts Educatius” del projecte Menut Palau, que organitza el Palau de la Música, dirigits als centres educatius i que enguany torna a realitzar-se a l’Almodí.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que “després d’estos temps tan complicats, abordem una nova edició del nostre volgut projecte educatiu, amb l’objectiu de tornar a oferir esta activitat que considerem absolutament necessària per al creixement i desenvolupament dels més joves, però també amb la ferma voluntat de continuar donant suport al nostre teixit cultural, tan danyat per la pandèmia que estem patint”.

 

D’esta manera, i amb la direcció de Carles Magraner, Capella de Ministrers han presentat als escolars un concert dramatitzat que els ha acostat a la música medieval relacionada amb la figura de Ramón Llull i la seua obra. La producció combina dansa, música, literatura i història. En este sentit, el director del Palau, Vicent Ros, ha volgut incidir en el fet que “durant el pròxim trimestre s’han reprogramat les tres audicions que van ser cancel·lades per la pandèmia, i esta és la primera d’elles”. Ros ha afegit que esta audició “la protagonitza un dels grups més importants de la música antiga i això és important, que els centres escolars puguen gaudir de formacions musicals que poden estar perfectament en el nostre abonament”.

 

Audicions i setmanes educatives

 

Estes audicions estan destinades per als cicles d’Infantil, Primària, ESO i Batxillerat. A partir de gener hi haurà diverses setmanes educatives dedicades a la recuperació del Patrimoni Musical Valencià, en connexió amb l’actual temporada “VLC, Ciutat i Música” de l’auditori municipal.

Les següents cites d’estes audicions escolars fins a desembre seran els programes “Claunciertazo”, protagonitzat per Claun Tres X Quatre amb un clown y quartet de corda (11 i 12 de novembre); la dansa participativa “El desván de la Navidad” per Circuito Bucles (14 al 17 de desembre) i l’assaig obert amb l’Orquestra de València i el violoncel·lista Pablo Ferrández (15 de desembre).

Ja en 2022, prosseguirà el cicle amb un altre assaig obert de l’Orquestra de València i el seu titular amb el viola Pinchas Zukerman i la violoncel·lista Amanda Forsyth (13 de gener 2022); el concert dramatitzat “VLC, Ciutat i Música. Acuarelas Valencianas. En torn d’Eduardo López-Chávarri” (8 a l’11 de febrer); el concert dramatitzat sobre compositores “Cançó Oblidada” amb el grup Harmonia del Parnàs (1 al 4 de març); un  nou  assaig obert de l’Orquestra de València amb Alexander Liebreich i l’oboista François Leleux (1 d’abril), així com l’espectacle Contes Musicals amb Titelles (4 al 6 de maig).

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.