«El testament de Maria» torna a València a l’Espai Inestable

El testament de Maria, de l’autor irlandés Colm Tóibín torna a València a l’Espai Inestable els pròxim dies 5,6 i 7 de març, les funcions són totes a les 20.00h. El que veurem sobre l’escenari és a una dona, a una mare, què pensava i sentia davant la mort del seu fill. El sentiment d’una mare ens afecta a tots, perquè tots tenim o hem tingut una mare. La connexió s’estableix perquè el monòleg desperta sentiments universals. No estem davant una cosa anecdòtica, sinó davant un fet profund.

La imatge de la Mare de Déu queda desmitificada, és una dona i els seus sentiments són reals, potser l’hem col·locada en un altar, però no estava allí. La verge és una dona de camp, ignorant i senzilla, que s’ha resistit amb dolor i incomprensió a la decisió triada pel seu fill fins a acabar mort per un designi diví, que no aconsegueix ni entendre ni assimilar.

El monòleg se situa en l’exili de María de Nazaret en Efes en l’ocàs de la seua vida. Allí venera a Àrtemis i repassa amb compassió, tendresa i esquinçament els capítols d’una vida tan humil com extraordinària.

Per a Pepa Miralles ha resultat un repte, i quan va llegir el text es va convertir en una necessitat, i espera que el seu treball connecte igualment amb l’espectador, i aquesta és la raó per la qual puja a un escenari. Aquesta obra tracta un tema que es repeteix al llarg de la història: el del sofriment i la pèrdua dels éssers més volguts. Hui ens passem tot el dia amb el telèfon a la mà, i tenim tanta pressa… “ Aquest muntatge convida a comunicar-nos de manera diferent, a viure un moment de connexió sense interferències, en el qual descobrir el gratificant que pot ser que una persona et conte la seua història ”, avança la intèrpret, qui es reconeix, il·lusionada i nerviosa però alhora feliç pel treball fet.

“Cada persona veurà una funció diferent segons les seues creences, però tothom la viurà amb emoció, perquè som pares, mares, fills o filles. Aquest espectacle aborda el tema universal de la maternitat”, opina Pepa Miralles.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.