Els barris acullen ja les rèpliques de la estatueta del Premis Goya com avantsala a la Gala del dia 12

Sandra Gómez anima tots els valencians i valencianes a visitar-les, i destaca l’estrena d’un premi internacional a la Gala, “que multiplicarà la projecció internacional de la ciutat”

 

La celebració de la gala de lliurament dels premis Goya a València el pròxim 12 de gener es planteja com una festa col·lectiva. Una dotzena de rèpliques de l’estatueta amb el bust de Goya amb la qual l’Acadèmia reconeix als guardonats ocupen des de hui els carrers de la ciutat perquè tot els veïnat s’integre plenament en l’ambient que envolta l’esdeveniment. La gala convocada, al Palau de les Arts, inclourà a més el lliurament del primer Premi Goya de reconeixement internacional, “la qual cosa multiplicarà la projecció internacional de la ciutat”, ha explicat.

La vicealcaldessa de València i regidora d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha recordat que València és enguany seu de la gala, en el marc de la celebració de l’Any Berlanga, el programa cultural que es realitza com a homenatge al genial cineasta valencià en el centenari del seu naixement. Gómez ha visitat este divendres el barri de Patraix per a assistir a la instal·lació de la rèplica del premi Goya que es pot veure ja als seus carrers, i ha anunciat “una magnífica notícia que ens ha donat hui l’Acadèmia de Cinema, que el primer Goya de reconeixement internacional de tota la història de l’Acadèmia es donarà ací, a València, la qual cosa multiplicarà la projecció internacional d’esta gala i és una oportunitat única per a visibilitzar València a tot el món”.

 

Dotze rèpliques de l’estatueta dels Goya a la ciutat

La ciutat acull un total de dotze rèpliques de l’estatueta del Premi Goya, que ja estan disposades en les següents ubicacions: Plaza de l’Ajuntament; carrer Burgos-Mare de Dèu del Lluch; plaça de Patraix; plaça del Pintor Segrelles; carrer de José Capuz; estació de Metrovalencia d’Aiora; Mercat del Cabanyal; plaça de Valvanera; Parc d’Orriols; plaça Nova de l’Església de Benicalap; estació de Metrovalència de Benimàmet; i el Palau de les Arts.

Sandra Gómez ha convidat tots els valencians i valencianes a celebrar “una setmana de cinema”. “Ja tenim els goyas plantats en les principals places de la ciutat perquè volem portar la gala de l’Acadèmia a tots els barris de València”. La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà a animat la ciutadania “a acostar-se a veure les rèpliques, fotografiar-se amb elles i a guardar este record d’una setmana en la qual serem la capital del cinema espanyol”. A més, Gómez ha recordat que els busts plantats als carrers han sigut elaborats en tallers fallers, “i per això són una cosa molt nostra perquè són monuments creats pels nostres artistes fallers”, ha conclòs.

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.