Espai LaGranja convoca tres laboratoris d’investigació

Els laboratoris es desenvoluparan durant els mesos de maig i juny de 2022. Les sol·licituds es poden presentar fins el 27 de març de 2022

Un dels objectius de l’Espai LaGranja de l’Institut Valencià de Cultura és convertir-se en un centre especialitzat en la investigació i el desenvolupament de la dansa contemporània i les arts del moviment.

Seguint aquesta línia de treball, l’IVC, a través de l’Espai LaGranja, té intenció de desenvolupar i fer la producció durant els mesos de maig i juny de 2022 de tres laboratoris d’investigació: un que es desenvoluparà a València (Espai LaGranja), un altre a Elx (CCCE L’Escorxador) i un altre a Castelló (EACC).

Per a assolir aquest calendari, convoquem un procés de selecció de tres projectes d’investigació per a desenvolupar i produir al llarg de huit setmanes: del 16 de maig al 10 de juliol de 2022. El resultat del treball d’investigació es mostrarà en una exhibició pública en acabar el procés en cada un dels espais de treball.

La convocatòria va dirigida a creadores/dors, ballarines/rins, coreògrafes/ògrafs, que desenvolupen habitualment el seu treball a la Comunitat Valenciana i que vulguen aprofundir en processos d’investigació en l’àmbit de la dansa contemporània i les arts del moviment. No s’admetran propostes realitzades des de companyies estables de dansa o d’arts escèniques.

Amb la finalitat principal de protegir i secundar l’esmentat procés d’investigació, de manera que permeta créixer dignament a les persones implicades, així com acompanyar-les amb un equip humà còmplice amb el procés, la convocatòria ofereix:

espais de treball en l’Espai LaGranja de Burjassot, espai de treball en CCCE L’Escorxador a Elx i espai de treball en EACC a Castelló.

Contractació artística laboral de fins a quatre ballarins / intèrprets / coreògrafs / creadors del procés per a cada un dels laboratoris durant el temps de treball, prenent com a referència el preu pagat per assajos a les produccions pròpies de l’IVC (1.650 bruts al mes).

Acompanyament tècnic i a la producció, per a la qual cosa l’IVC assumeix els costos de les necessitats generades al voltant del procés d’investigació (compra de materials, pagament dels serveis d’algun professional extern, etc.) fins a un pressupost màxim de 8.000 (IVA inclòs) per cada laboratori d’investigació.

Acompanyament en la documentació del procés així com la seua difusió exterior a altres centres que realitzen activitats semblants, amb la possibilitat d’establir col·laboracions o intercanvis.

Presentació de les conclusions del procés d’investigació davant del públic en el format i la data que es consideren adequats als espais implicats en el procés de treball i investigació.

Documentació per a presentar la sol·licitud

Text d’un màxim de cinc pàgines en què s’exposen els eixos del treball d’investigació del procés de dos mesos (maig i juny 2022). Serà obligatori posar un títol al projecte, indicar el nombre de ballarins/intèrprets (que serien els coreògrafs / creadors del procés) que hi participaran (màxim 4 persones) i esmentar l’espai de treball al qual ho presenten: LaGranja (València), CCCE L’Escorxador (Elx-Alacant) i EACC (Castelló). CV artístic. Telèfon i correu electrònic de contacte. Enllaços d’un màxim de tres treballs propis dels sol·licitants o del sol·licitant que impulse el projecte.

Comissió de selecció

Formada per sis persones: un representant de l’APDCV, un representant de l’AVED, un representant del Comité Escèniques, el director de l’Espai LaGranja, el director de CCCE L’Escorxador i un representant de l’EACC.

La selecció es farà d’acord amb l’interés del projecte d’investigació presentat, així com amb la coherència i el rigor en el seu desenvolupament.

Es valorarà de manera especial el nivell de compromís amb el procés d’investigació exigint dedicació plena en el desenvolupament i la consecució del projecte. Compromís imprescindible i necessari per a realitzar un procés seriós d’investigació que permeta aprofundir en els plantejaments del projecte.

Les sol·licituds s’han d’enviar en format digital entre el 9 i el 27 de març de 2022 al correu producciolagranja@gmail.com. Al llarg del mes d’abril, l’Espai LaGranja farà públics els tres projectes de laboratoris d’investigació seleccionats per la comissió.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.