La periodista i escriptora Isabel Donet publica «Adéu, princesa!», la seua primera novel·la

L’autora ens acosta a l’univers existencial de tres amigues, on els afectes se sobreposen sovint amb les mitges veritats en un llibre publicat per l’Editorial Neopàtria.

L’escriptora Isabel Donet.

La Biblioteca Municipal de Benigànim acollirà el pròxim 7 de març la presentació de la novel·la «Adéu, princesa!», de la qual és autora la periodista i escriptora valenciana Isabel Donet Sánchez que enceta aquesta nova etapa de la mà de l’Editorial Neopàtria.

En «Adéu, princesa!», l’autora ens acosta a l’univers existencial de tres amigues, on els afectes se sobreposen sovint amb les mitges veritats, cosa que elles mai reconeixeran. Una relació que comença a entrellaçar-se en els primers dies d’institut en una societat en blanc i negre mentre agonitzava el dictador.

Fites, com el 23-F, el ‘No a la guerra’, la primavera Valenciana o el confinament per la Covid-19, són el teló de fons d’unes vides que transcorren al pas de l’època tant al poble com a la ciutat i ocasionalment per terres llunyanes. Tot es capgira quan una de les protagonistes rep a través de Facebook un missatge d’un home demanant-li una cita. És el primer nuvi que va tindre sent molt jove, al qual havia oblidat i esborrat dels seus records. Què seran capaços de tramar les amigues per evitar un acostament? Elles que no podien veure al xicot ni en pintura…

També hi ha programades presentacions en altres ciutats en les próximes setmanes. A abril, el dia 11a Alboraia en la seu l’Ong Menuts del Món, el 22 al Castell d’Alaquàs, el 25 a València a la Biblioteca de la Dona, i el 9 de maig en l’Eliana.

Primer acte de presentació

La presentació tindrà lloc el dijous 7 de març, a la Biblioteca Municipal de Benigànim (Parc Beata Agnés) a 19 hores, organitzat per l’ Editorial Neopàtria i el Col·lectiu Feminista «Les Ganxudes» i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Benigànim.

En l’acte intervindran l’agent literari de l’Editorial Neopàtria, Antoni M. Bonet; Anna Raquel Serrano Catalina, cap de l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament d’Alcoi i impulsora de les Jornades de Sociolingüística d’aquesta ciutat; Iolanda Ibarra Tormo, escriptora i periodista de la redacció d’Esports en À Punt. I tancarà l’acte, l’autora, Isabel Donet Sánchez.

Sobre l’autora

Benigànim (1960-Vall d’Albaida). És periodista i autora de diverses publicacions editorials com ara, Picanya Solidària (Ed. Ajuntament Picanya); Dando la cara

(Ed. Diputació de València); De l’erm al verd -Crònica del canvi polític valencià- (Ed. L’Eixam Edicions) i Nietas de la Memoria (Ed. Bala Perdida) que rebia el Premi al ‘millor assaig de 2020’.

També, de relats com «Salomé, dies i gràcia» i «Frida, dibuix trencat» (Ed. Neopàtria). Ha rebut el Premi de Narrativa de Dones de la Generalitat Valenciana 2016, per «Les filles d’Agnés» i el de narrativa curta -millor obra en valencià- del Premi Carolina Planells de Paiporta 2021 per «@Karol. Com un núvol blanc m’eleve».

En el govern valencià del Botànic II ha sigut la directora de Comunicació de la Vicepresidència Segona. Anteriorment, havia treballat en el Congrés dels Diputats i durant més de dues dècades com redactora en els Informatius de Canal 9 i a Programes de Ràdio Nou. Encetava la trajectòria professional -fa ara quaranta anys- el febrer de 1984 al Gabinet de Premsa de Presidència de la Generalitat durant el primer i segon govern autonòmic.

També ha col·laborat com articulista d’opinió en diferents mitjans digitals com La Veu del País Valencià i VilaWeb (edició Ontinyent). I en revistes especialitzades, com ara Cuadernos de Farmacia i Aplausos.

És cofundadora de l’ONG Menuts del Món. Pertany a l’Executiva de la Federació de Dones Progressistes del País Valencià, al grup de periodistes «Les Beatrius» i al Col·lectiu Feminista «Les Ganxudes» de Benigànim.

Editorial Neopàtria

Editorial Neopàtria naix en març de 2014 com a continuació d’editorial Germania. Al seu inici s’especialitza en publicar poesia. Tenim dues col·leccions de poesia: Òpera prima, per a autors novells. I Marenostrum per a autors amb un recorregut literari de publicacions anteriors i d’autors premiats. Així mateix, en la col·lecció Manuzio publiquem les obres de narrativa de ficció.

Portem endavant i organitzem dos certàmens literaris que s’han consolidat en l’àmbit literari que comporta els territoris de la nostra llengua: Catalunya, País Valencià i les Illes Balears. El de Carlet i el de Nules.

Fem una tasca arreu de les tres demarcacions territorials per ratificar la unitat de la llengua i l’agermanament amb autors i autores i les lectores i lectors. Després de deu anys treballant hem publicat a més de 300 autors i autores amb una qualitat més que destacable.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.