La pianista lusitana Marta Menezes debuta al Palau de la Música

La concertista lusitana Marta Menezes debuta aquest dijous en la programació del Palau de la Música i amb l’Orquestra de València, per a interpretar a l’Auditori de Les Arts i sota la direcció del mestre Karel Mark Chichon, la “Rapsòdia portuguesa per a piano i orquestra” d’Ernesto Halffter. La “Suite Española”, op 47 d’Isaac Albéniz, el poema simfònic “Don Juan” de Richard Strauss i el cèlebre “Bolero” de Maurice Ravel, completen este programa.

La concertista lusitana Marta Menezes.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha destacat respecte a este concert que inaugura la temporada d’abonament de Primavera, que “agradarà molt pel seu encert programàtic, ple de melodies, ritmes i impressions ibèriques, i pel seu colofó, amb una de les obres més volgudes i demandades pel nostre públic com és el “Bolero” de Ravel”. Tello ha valorat el debut a València de Marta Menezes que “està adquirint una gran notorietat, compartint cartell en esta nova temporada amb grans pianistes com Perianes, Giltburg o Lisiecki”

D’esta manera, la pianista Marta Menezes interpretarà en la seua presentació al públic valencià, la “Rapsòdia portuguesa per a piano i orquestra” d’Ernesto Halffter, una composició que respon a l’especial vinculació del compositor amb Portugal i en concret, a Lisboa, i que està plena de referències folklòriques portugueses. També destaca la “Suite Española” d’Isaac Albéniz, basada en l’obra pianística del compositor espanyol, en concret en els moviments “Sevilla”, “Granada” i “Castilla”, i que van ser orquestrats per Rafael Frübeck de Burgos.

Karel Mark Chichon és titular i artístic de l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària.

El director del Palau, Vicent Ros, ha volgut valorar la presència del mestre convidat Karel Marc Chichon com “un dels directors més sòlids de l’actualitat, i amb una excel·lent trajectòria internacional que contribuix a elevar el nivell artístic de la nostra formació simfònica”.

Marta Menezes va ser guanyadora del 1r Premi en el Concurs Beethoven del Royal College of Music, a Londres i en el Concurs Internacional de Piano de Nice Côte d’Azur, també ha sigut guardonada en concursos internacionals a Portugal, Espanya i França. Com a solista, ha actuat amb orquestres com l’Orquestra Metropolitana de Lisboa, Orchestre Régional de Cannes (Concurs Internacional de Niça), Orquestra Clássica do Centre, Orquestra de Câmara de Cascais e Oeiras i Orquesta Sinfónica da Escola Superior de Música de Lisboa, entre altres.

Karel Mark Chichon és titular i artístic de l’Orquestra Filharmònica de Gran Canària i convidat habitual d’orquestres com la London Symphony Orchestra, English Chamber Orchestra, Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin o Wiener Symphoniker, així com la Royal Concertgebouw Orchestra, substituint el 2010 a Pappano, en quatre concerts, i rebent grans elogis de la crítica i el públic.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.