La Universitat presenta en La Nau una exposició de Paco Roca sobre la València de la postguerra

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València inaugurarà l’1 de febrer «Regreso al Edén de Paco Roca. Un viaje a la València de postguerra», una exposició que aborda diferents aspectes de la ciutat i de la vida quotidiana durant els difícils anys del primer franquisme.

 

«Regreso al Edén de Paco Roca. Un viaje a la València de postguerra».

Uns anys oblidats que van tenir una enorme influència a la València actual. Paco Roca conta la història de la seua mare, Antonia, i a través dels seus ulls dissecciona amb el seu llapis una societat que sobreviu sota el nou règim imposat després de la guerra. La mostra és una oportunitat per a conéixer aquells anys. Ho fa a través de la novel·la gràfica «Regreso al edén».

L’exposició, comissariada per José Mª Azkárraga, es desenvolupa al llarg de la Sala Estudi General i recull, distribuïts en diferents àmbits temàtics, els dibuixos de l’artista, acompanyats de premsa, llibres, fotografies, documents, objectes i filmacions d’aquells anys.

Tots aquests materials, en el seu conjunt, constitueixen un excel·lent mitjà per a accedir a aquest passat. L’exposició és fruit del compromís de la Universitat i de la Diputació de València amb la memòria històrica.

Els mitjans recorreran la mostra de la mà dels intervinents en aquesta roda de premsa. La inauguració oficial (oberta al públic) serà el dimarts 1 de febrer, a les 19.30 hores en el Claustre i Sala Acadèmia de la Nau. L’exposició podrà visitar-se fins al 24 d’abril.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.