L’Ajuntament celebra enguany la setmana de l’urbanisme, «La Valentina» en quatre barris

Sandra Gómez: “Volem reivindicar eixa ciutat oberta, que s’hi viu al carrer i que es gaudeix en les seues places”.

“La Valentina”, la setmana de l’urbanisme de València, arriba als carrers de la ciutat del 2 al 8 de maig. Enguany, la setmana de l’urbanisme es centra en els barris de Natzaret, Torrefiel, Nou Moles i el Mercat, on acaben les obres de reurbanització de les places de Bruges i el Mercat.

Virginia Lorente amb Sandra Gómez i Miguel Echeverría, Mikko.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha destacat que “volem reivindicar eixa ciutat oberta, que s’hi viu al carrer, que es gaudeix en les seues places, que camina per les seues places per als vianants, que s’hi respira als seus parcs”.

Sandra Gómez creu que “es tracta del model de ciutat que estem treballant des de la Regidoria d’Urbanisme i que casa tan bé en este mes de maig, amb l’arribada de la primavera, perquè és una època molt especial de la ciutat”.

La regidora ha explicat que la setmana de l’urbanisme “comportarà una reflexió de futur sobre la transformació urbana de la nostra ciutat en barris tan importants com Natzaret, Nou Moles i Natzaret, on volem posar en el centre del debat tots els barris de famílies treballadores que necessiten de l’impuls, l’aposta i la inversió del seu ajuntament”.

El cartel oficial de La Valentina 2022, obra de Miguel Echeverría, Mikko.

“La Valentina” finalitzarà enguany en la plaça del Mercat, una zona que, segons la vicealcaldessa, “és el punt amb major valor històric i arquitectònic de València. No tenia cap sentit que, durant dècades i vora un segle, haja estat un conglomerat de vials i de trànsit que denostava l’entorn i que, amb la contaminació i la pol·lució, danyaven tot el patrimoni que tenim”.

A juí de la regidora, “tot eixe procés de peatonalització que altres grans ciutat feren, València el va estancar i paralitzar i, en estos set anys, hem fet un procés de recuperació accelerada d’eixos espais que tenen un valor arquitectònic inqüestionable i que, per fi, en este 2022 anem a poder vore i gaudir”.

La Valentina als barris

La setmana de l’urbanisme inclou enguany activitats lúdiques i reflexives amb els veïns de Nou Moles per tal de repensar la reforma de l’avinguda de Pérez Galdós i la de la plaça de Roma. La Valentina es traslladarà també a Natzaret per afrontar el futur del barri a partir de la pròxima inauguració de la línia L-10 de Metrovalència i de l’impacte del futur parc de Desembocadura. En Torrefiel, s’abordarà la integració de la Ronda Nord en el barri, els límits de l’Horta, l’existència de solars i la reurbanització dels voltants del mercat.

Les activitats de la Valentina estaran també en la plaça Ciutat de Bruges i en la plaça del Mercat per conèixer el procés de reurbanització del centre històric i patrimonial situat al voltant de la Llotja, el Mercat Central i l’Església de Sant Joan del Mercat.

En els quatre barris, hi haurà activitats lúdiques i esportives per a xiquets i grans, berenars a la fresca i tallers per als més majors.

“La Valentina” es completa amb xarrades en col·laboració amb el Col·legi d’Arquitectes de València, que repensaran “La visió innovadora de la ciutat” i també com “Renovar i reciclar la ciutat construïda”. Hi haurà també dos exposicions, “Lo Por Venir”, a la plaça de sant Jeroni de Torrefiel, i “València, ciutat de places”, a la cantonada entre el carrer de Xàtiva i l’avinguda del Marqués de Sotelo, enfront de l’Estació del Nord.

L’arquitectura efímera de “La Valentina” s’ubicarà enguany en la cantonada davant de l’Institut Lluís Vives.

Cartelleria de Miguel Echeverría, Mikko i de Virginia Lorente

El cartell de la Valentina és enguany obra de l’il·lustrador Miguel Echeverría, Mikko. Per la seua banda, Virginia Llorente és autora del cartell de la nova imatge de la plaça del Mercat.

Totes les activitats de la Valentina, els cartells de la present edició i el vídeo il·lustratiu poden consultar-se en la pàgina web oficial de La Valentina.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.