L’Ajuntament finança a les comissions falleres amb vora 1,8 milions d’euros en 2022

Joan Ribó anuncia la concesió d’estes ajudes durant la celebració del 50 aniversari del Museu Faller

La Junta de Govern Local aprovarà la concessió d’ajudes municipals dissenyades perquè les comissions falleres financen les seues falles. En total, l’Ajuntament repartirà vora 1,8 milions d’euros (1.768.303,30 €) entre les Comissions Falleres durant el 2022, tal com ha anunciat hui l’alcalde, Joan Ribó, durant la visita que ha realitzat al Museu Faller,  amb motiu del seu 50 aniversari.

Visita de Joan Ribó al Museu Faller, amb Carlos Galiana (a la dreta).

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana, s’ha acostat este matí cap a este museu, que és el més visitat de la ciutat, que registra vora 124.000 visitants anualment, i “que –en paraules de l’alcalde- és la màxima representació dels aspectes creatius i artístics que envolten la festa fallera”.

“Este museu parla dels aspectes culturals i patrimonials d’una festa que també és un motor econòmic”, ha assegurat Joan Ribó en fer saber “el suport que l’Ajuntament ha donat al conjunt de les Falles”.  “Demà aprovem esta ajuda anual d’1,8 milions, una quantitat important que s’afegix a altres ajudes que sumen un total de 5,4 milions d’euros destinats al col·lectiu faller en els últims dos anys”.

En el cas d’estes ajudes, l’alcalde ha destacat que enguany s’atorguen incrementades, passant del 25% habitual del cost de la falla al 30%. En este sentit, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana ha explicat que, amb motiu de la pandèmia, es va aprovar un pla per incrementar estes prestacions amb l’objectiu que les comissions pogueren finançar fins al 45% de les seues falles grans i infantils.

“Som un govern que dona suport a tots els sectors que contribuixen al desenvolupament de les Falles i de la Cultura Festiva en general”, ha afegit l’edil.

Museu Faller

Joan Ribó visita el Museu Faller.

Joan Ribó ha manifestat que hi ha molts sectors artesanals vinculats amb la celebració de les Falles, i ha parlat de “l’esforç municipal per ajudar al món faller perquè, a la vegada, els artistes, com la resta de sectors vinculats a la festa, puguen continuar treballant”.

Pel que fa al Museu Faller, l’alcalde, que ha recordat que feia tan sols uns dies que se celebrava el cinqué aniversari de la declaració de les Falles com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat, ha afirmado que “la consecució d’este reconeixement no es pot entendre sense el treball de difusió i sensibilització sobre tants aspectes creatius i artístics que envolten la nostra festa”.

“Es tracta d’un museu únic que ens permet recórrer l’evolució de tècniques, materials, estils i tendències tant del cartellisme com dels ninots i ens parla de la història de la festa fallera i de la història de la mateixa ciutat de València”, ha reflexionat Ribó en expressar el seu desig que este contenidor “en un futur puga convertir-se en el gran museu etnològic que les Falles necessiten per a preservar eixa condició patrimonial de la nostra festa”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.