L’escriptor Miqui Otero analitza a l’Almodí la seua obra «Simón»

El cicle “Literatura i Música Pop…, al Palau” 2021 inicia la seua recta final, amb una nova taula redona protagonitzada per l’escriptor Miqui Otero. El reconegut autor barcelonés pujarà a l’escenari de l’Almodí aquest dimecres, a les 19.30 hores, per a analitzar com ha influït la música pop en la gestació dels seus llibres, però en especial de “Simón”, obra guanyadora del Premi “Ojo Crítico” 2020 en la categoria de literatura. Otero estarà acompanyat pel periodista, escriptor i crític de cinema Salva Torres, i la xarrada serà presentada i moderada pel periodista, escriptor i director del cicle, Rafa Cervera.

 

 D’esta manera, el llibre “Simón”, que porta venuts més de 30.000 exemplars serà el protagonista de la taula redona d’este dimecres. Es tracta d’una obra considerada en sí mateixa un homenatge a la novel·la clàssica, als llibres, a l’amistat i també una cançó d’amor a la ciutat de Barcelona. Es troba actualment en procés de traducció a diversos idiomes i també serà adaptada per a convertir-se en sèrie de televisió.

Respecte a esta nova cita, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut expressar que “gira entorn d’una publicació molt exitosa que entronca perfectament amb l’esperit d’este cicle, ja que està repleta de referències musicals, de les vivències d’un autor que en la seua joventut va estar relacionat amb els segells discogràfics, els fanzines i les sessions musicals”.  No en va, les influències que apareixen en la novel·la van des de The Beatles a Nirvana o al moviment punk feminista del 90.

 

Algunes de les obres de Miqui Otero

Miqui Otero va debutar el 2010 amb la novel·la “Hilo musical”, que li va valdre el premi Nuevo Talento FNAC. Dos anys després publicava “La cápsula del tiempo”, que després de ser triat llibre de l’any en Rockdelux i entrar en la llista dels deu millors per a capçaleres com ABC, va superar els 15.000 exemplars venuts. Ha escrit en mitjans de comunicació com El País i Cultura/s de La Vanguardia, firma una columna setmanal en El Periódico, col·labora en RAC 1 i Onda Cero i és professor de periodisme i literatura en la UAB i en l’ESCAC.

Acompanyant a Otero en la taula estarà el periodista, escriptor i crític de cinema Salva Torres, lligat a la revista Trama y Fondo i director de la revista digital d’art contemporani i literatura MAKMA. Ha col·laborat en capçaleres com La Gaceta del Norte, Gaur Express i Claro, així com en El Mundo, tant en la seua edició del País Basc com en la de la Comunitat Valenciana.

Les dos últimes cites d’este cicle que unix literatura i música pop, seran l’1 de desembre amb Anna Pacheco, qui parlarà amb la periodista Patricia Moreno sobre la seua primera novel·la, “Listas, guapas, limpias”, i conclourà el 23 de desembre amb Elisa Ferrer qui xarrarà amb la periodista Lidia Caro sobre la seua novel·la, “Tiempo de avispas”, Premi de la Crítica Literària Valenciana 2020.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.