Lieder i cançons entorn de l’amor del poeta en el programa Dichterliebe de “Cambra al Palau” a l’Almodí

L’Almodí acull aquest dissabte a les 19.30 hores i dins del cicle “Cambra al Palau”, el recital Dichterliebe que reunix lieder i cançons entorn del concepte de l’amor del poeta, i que estarà protagonitzat pel baríton Vicent Antequera i el pianista Óscar Oliver. El públic assistent podrà escoltar obres dels alemanys Robert Schumann i Richard Strauss, el francés Francis Poulenc i el valencià Vicente Asencio.

El baríton Vicent Antequera i el pianista Óscar Oliver.
El baríton Vicent Antequera i el pianista Óscar Oliver.

D’esta manera, veu i piano es combinen en este concert que pren el nom de l’obra mestra de Robert Schumann, i que es podrà escoltar en la primera part del recital. Respecte al programa i les obres per a veu de Vicente Asencio, la presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha volgut destacar el fet que enguany “estem recuperant i en alguns casos, descobrint, grans obres de cambra dels nostres compositors, sempre fidels al nostre compromís de donar suport a la música valenciana”.

El recital començarà amb Dichterliebe, op. 48 de Robert Schumann, sobre 16 poemes de Heinrich Heine i que protagonitzarà tota la primera meitat. En la segona part, el públic podrà escoltar “Roda la mola”, “Cançó”, “Albada” i “Cançó de bres” de Vicente Asencio, sobre poemes de Xavier Casp, Bernat Artola i populars; la instrumental “Mélancolie”, FP 105 i els  “Quatre poemes” de Guillaume Apollinaire, de Francis Poulenc; i “Heimliche Aufforderung”, op. 27 núm. 3, “Die Nacht”, op. 10 núm. 3, “Allerseelen”, op. 10 núm. 8 i “Cäcilie”, op. 27 núm. 2 de Richard Strauss sobre poemes de John Henry Mackay, Hermann von Gilm i Heinrich Hart.

Per part seua, el director del Palau de la Música, Vicent Ros, ha destacat respecte al cicle “Cambra al Palau” que “no hi ha millor manera de gaudir d’un dissabte per la vesprada, que escoltar música de cambra en ple centre històric de la ciutat i en una joia arquitectònica com és l’Almodí”. “Però a més” ha afegit Ros “amb programes que combinen el patrimoni musical valencià i el gran repertori, i interpretats per músics i cantants valencians de gran qualitat”.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.