L’orquestra de València, Liebreich i Carlos Apellániz interpreten hui la «Sonata del Sur»

L’Orquestra de València i el seu titular, Alexander Liebreich, interpretaran aquest dijous a les 19.30 hores, a l’Auditori de Les Arts, un programa on destaca la “Sonata del Sur, per a piano i orquestra” del compositor alacantí Óscar Esplá, que serà interpretada per Carlos Apellániz. La Simfonia núm. 1 de Johannes Brahms i “Für Lennart in memoriam” per a orquestra de corda d’Arvo Pärt, completen el tercer concert d’abonament de la temporada 2021-22 del Palau de la Música.

 

Es tracta d’un concert on la formació simfònica valenciana inclou en el seu repertori l’obra d’Esplà, ja que mai l’havia interpretada. En este sentit, la presidenta del Palau, Gloria Tello, ha destacat que “una de les característiques que millor definixen la nostra temporada és donar visibilitat a les grans partitures dels compositors de la nostra terra, i este concert d’Esplà, malgrat la seua bellesa, del virtuosisme per a l’intèrpret i de la seua tècnica compositiva, és una obra infreqüent en el repertori, quasi oblidada, que era necessari treure-la de nou a la llum”.

 

Per al director del Palau, Vicent Ros, la “Sonata del Sur, per a piano i orquestra”, suposa “una de las obres rellevants i d’enorme qualitat de l’escàs repertori de concerts per a piano de la música espanyola, a la qual no se li ha fet justícia des que fora estrenada a París en 1945, amb l’Orquestra Nacional de França”.

Es tracta d’un programa on l’Orquestra de València interpretarà per primera vegada “Für Lennart in memoriam” per a orquestra de corda d’Arvo Pärt i, en el qual, a més, es complix el 75 aniversari de la primera vegada que la formació simfònica valenciana va interpretar la Simfonia núm. 1 de Brahms, en aquella ocasió dirigida per Heinz Unger.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.