Menut Palau proposa aquest dijous un divertit concert de «La Tendresa»

Un espectacle cantat, contat i amb una senzilla dramatúrgia a l’Almodí.

El Palau de la Música està programant en l’Almodí i dins del seu projecte educatiu “Menut Palau”, una sèrie d’activitats en plenes festes nadalenques dirigides a famílies i infància. Ahir van començar estes propostes amb un espectacle basat en el popular conte de La Rateta, protagonitzat per Alberto Ferrer & Piano Trio i desenvolupat per la titellaire Elisa Matallina, i demà dijous, es podrà gaudir amb els Plebeyos Bailes, un divertit concert de l’ensemble La Tendresa, cantat, contat i tocat, entorn del barroc en clau femenina.

 

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Gloria Tello, ha explicat que amb este projecte “estem demostrant cada any i amb els grans professionals de la nostra terra, que es pot oferir espectacles musicals de qualitat a les xiquetes i als xiquets, no sols basats exclusivament en l’entreteniment amb el nucli familiar, tal com es feia en el passat, sinó també en la participació i la pedagogia, tan necessàries per al seu desenvolupament personal”.

D’esta manera, demà dijous, a les 12.00  i 18.30 hores, La Tendresa, una formació de música antiga i barroca liderada per la valenciana Èlia Casanova, oferirà a un auditori a partir de 12 anys, els Plebeyos Bailes, un divertit concert cantat, contat i tocat, i amb una senzilla dramatúrgia. L’ensemble La Tendresa està format per set dones: Beatriu Lafont, soprano, guitarra barroca i castanyoles; Amparo Camps, violí; Belisana Ruiz, guitarra barroca; Lixsania Fernández, viola de gamba i veu; Raquel Fernández, contrabaix i Noelia Heredia, la Negri, caixó flamenc. La dramatització és de la companyia de teatre Societat Doctor Alonso i el vestuari de Jorge Dutor.

 

Esta proposta de música antiga i barroca presentarà al públic l’alegria de la festa prohibida, recuperant una activitat que les dones humils gaudien en clandestinitat, en cantar i interpretar música, activitat que no els estava permesa. La novetat d’enguany és que els espectacles aniran acompanyats per una miniexposició de titelles i altres objectes d’attrezzo musical i literari, per a completar i millorar l’experiència, a més d’alguna activitat suggerida per als més xicotets en el programa de mà, relacionada amb el que han vist.

La gran acollida que està tenint entre el públic este cicle, és un fet que per al director del Palau, Vicent Ros, “demostra que el nostre projecte educatiu està tenint cada vegada més acceptació i que anem pel bon camí, oferint varietat, qualitat i donant suport al nostre teixit cultural”.

Estes activitats van tindre el seu preludi el passat el dissabte 18 amb l’espectacle de dansa Nanobucle “El Desván de la Navidad”, i, ahir, Alberto Ferrer & Piano Trio, format pel pianista Francisco Pérez, el violinista José Carlos Alborch i el violoncel·lista Juan Francisco Arrue), van interpretar un deliciós programa basat en el conte de La Rateta, que va combinar la clàssica, el jazz i el tango amb peces d’Astor Piazzolla, que va desenvolupar la titellaire Elisa Matallina.

Més informació a la pàgina web del Palau de la Música.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.