Més de vint bandes de la Comunitat Valenciana, de la resta d’espanta i europees concursaran en el CIBM 2020.

Un total de 22 societats musicals de la Comunitat Valenciana, de la resta d’Espanya i de Bèlgica, Escòcia, Hongria i Suïssa concursaran en la 134 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que se celebrarà al Palau de les Arts entre el 15 i el 19 de juliol de 2020. Este ha estat el resultat del sorteig de les 25 agrupacions musicals inscrites inicialment, que ha estat presidit per la regidora de Cultura, i del Comitè Organitzador del concurs, Gloria Tello, que ha desitjat sort i ha indicat als assistents les singularitats d’este certamen, que és únic perquè “es tornarà a superar la xifra de 2.000 músics participants, pel seu caràcter anual i perquè és el que posseeix més quantitat de diners per premis i participació”. 

Tello ha avançat que enguany, a banda dels oficials, hi haurà uns altres premis destinats a la puntuació més gran del certamen, a la millor banda de la Comunitat Valenciana, a la millor interpretació de l’obra de lliure elecció de compositor de la Comunitat Valenciana, al millor director i al millor solista del certamen. El CIBM Ciutat de València, “és molt més que una magnífica trobada musical internacional, ja que València es convertix en els dies previs i, sobretot, els dies del concurs, en l’epicentre musical del tan volgut món de les societats musicals”.

Entre les diferents seccions que oferix el festival (honor, primera, segona i tercera) estaven inscrites 25 Bandes, 11 de la Comunitat Valenciana, 9 de la resta del territori nacional i 5 estrangeres de Bèlgica, Escòcia, Hongria i Suïssa. Després del sorteig, les diferents seccions tenen 11 bandes de la Comunitat Valenciana, 6 de la resta de l’estat, d’Albacete, Conca, Màlaga, Pontevedra, Tarragona i Zamora, i les 5 de l’estranger citades anteriorment.

Per a la secció Tercera, l’ordre de participació és: Unió Musical Centre Històric de València, Associació Musical Verge dels Prats de l’Aldea (Tarragona), Jeugdharmonie Kunst & Vreugd de Beveren (Bèlgica), Sociedad Musical y Cultural San Blas de Teresa de Cofrentes (València), Asociación Cultural Banda de Música (Zamora) i Tolnai Ifjúsági Fúvószenekar Egyesület de Tolna (Hongria).

Per a la secció Segona: Dunbartonshire Concert Band de Glasgow (Escòcia), Banda de Música Miraflores – Gibraljaire (Màlaga), Asociación músico-cultural de Madrigueras (Albacete), Banda de Música Municipal de Valga (Pontevedra), Concertband Massmechelen (Bèlgica) i Societat Musical La Lira Fontiguerense de la Font de la Figuera (València).

Per a la secció Primera: Societat Musical L’Entusiasta de Benifairó de la Valldigna (València), Centre Instructiu Musical de Mislata (València), Casino Musical de Godella (València), Asociación Musical Moteña de Mota del Cuervo (Conca) i Stadtharmonie Zürich Oerlikon-Seebach (Suïssa).

Per a la secció d’Honor: Unió Musical de Benaguasil (València), Unió Musical de Torrent (València), Centro Instructivo Musical La Armónica de Buñol (València), Ateneu Musical i d’Ensenyança Banda Primitiva de Llíria (València) i Ateneu Musical Schola Cantorum de la Vall d’Uixó (Castelló).

Durant el sorteig, s’han entregat a les agrupacions participants les partitures de les obres obligades. Estes partitures són Portaits of Spain de Teo Aparicio-Barberán per a la secció tercera, The Witcher de Jordi Peiró per a la segona, De Cai de Pascual Piqueras i Bookmarks from Japan – The Great Wave off Kanagawa / Hakone de Julie Giroux, per a la primera i Dionysiaques op. 62 de Florent Schmitt i La Venta de los Gatos (Arranjaments: Sergi Pastor) del mestre José Serrano per la d’Honor.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.