Teatre per a prevenir l’assetjament escolar i reforçar la convivència a les aules

El teatre, la dansa, la música, les ombres i una cuidada posada en escena configuren La bambolla de Júlia, un muntatge en valencià per a xiquets de més de 6 anys en què MaQuinant Teatre aborda el tema del bullying a través dels ulls d’una xiqueta que el pateix i que aconseguirà trobar el seu lloc i ser lliure a través de l’art de la pintura. Un espectacle amb el què el Teatre Escalante, dependent de la Diputació de València, conclou el seu cicle Escena Diversa i que podrà veure’s en el Teatre Martin i Soler del Palau de les Arts els diumenges 16 i 23 de febrer, i l’1 de març, i des del 14 de febrer fins al 6 de març en funcions matutines pels escolars.

Una història de superació, dirigida per Aina Gimeno i protagonitzada per Ana Ulloa i Irene Maestre, que portarà al públic familiar i infantil a fer-se preguntes sobre una realitat que viuen diàriament en els seus col·legis. Una reflexió sobre la por i la llibertat, contra els prejudicis socials i a favor de la diferència, que ajuda a ensenyar i promoure el respecte, la igualtat, els valors de la companyonia i de l’amistat a través d’elements vinculats a l’art.

Investigació sobre la realitat que ens envolta

L’assetjament escolar és una realitat que està present en totes les escoles, un desequilibri de poder que influirà en el creixement i en l’evolució dels qui el pateixen. Per esta raó, des de MaQuinant Teatre consideren que “és important proporcionar a través del teatre eines als menors perquè reconeguen el que els està passant, perquè puguen expressar el que senten i troben eixides a esta situació”. MaQuinant Teatre naix a la ciutat de València en 2011 com a projecte escènic d’Aina Gimeno, Anna Moret i Ana Ulloa i un clar propòsit d’investigació sobre la realitat que ens envolta. Per este motiu des dels seus inicis aposta per obres de creació col•lectiva amb una cuidada posada en escena en la qual la reflexió social i la necessitat d’una trobada pròxima amb el públic són fonamentals.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.