Turisme estima una ocupació hotelera superior al 84 % durant el cap de setmana de Falles

Emiliano García: “La previsió d’ocupació per a les nits del 18 i del 19 de març aconseguix els nivells previs a la pandèmia”.

Un sondeig elaborat per la fundació municipal Visit València revela que els hotels de la ciutat estimen una ocupació pròxima al 70 % entre el 14 i el 19 de març i superior al 84 % durant el cap de setmana de Falles. L’ocupació registrada el cap de setmana en 2019, l’últim any previ a la pandèmia provocada per la covid-19 va ser del 81 %.

El regidor de Turisme i president de Visit València, Emiliano García, ha manifestat que “la previsió d’ocupació per al cap de setmana —les nits del 18 i del 19 de març— aconseguix els nivells d’ocupació previs a la pandèmia”.

El mal oratge que anuncia l’Agència Espanyola de Meteorologia al llarg de la setmana sembla haver afectat lleugerament l’evolució de les xifres. El regidor de Turisme ha indicat: “L’ocupació per als dies de Falles ha anat incrementant progressivament, encara que sí s’ha detectat que s’ha alentit durant els últims dies. Probablement, la previsió meteorològica pot haver influït. És cert que este factor condicionarà l’ocupació hotelera de la ciutat en Falles, per la qual cosa haurem d’estar atents a la seua evolució”.

Xifres comparables a 2018

falles, fallas, falla

Malgrat el mal oratge previst, les estimacions de Visit València per al cap de setmana són comparables a les registrades en 2018, quan es va aconseguir un pic del 86 % d’ocupació hotelera la nit del 16 al 17 de març; i superiors a les de 2017, quan es va registrar un 79 % d’ocupació la nit del 17 al 18 de març.

Els bons resultats del sondeig entre els professionals del sector hostaler conviden a l’optimisme, però Emiliano García ha preferit mostrar-se prudent: “Estes xifres són previsions, i haurem d’esperar a vore si finalment es confirmen”. “El que sí que podem afirmar és que la celebració de les Falles en març continua sent un important atractiu turístic per a la ciutat, i qui ens visite gaudirà d’una destinació turística segura i de qualitat”, ha conclòs el regidor.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.