La Banda Municipal de València homenatja el poeta Miguel Hernández del 110 aniversario del ser naixement

La Banda Municipal de València retrà homenatge a Miguel Hernández, amb motiu del 110 aniversari del naixement del poeta oriolà, este dimarts 4 de febrer a les 19.30 hores en el Espai Rambleta. El concert, gratuït i d’accés lliure per a tots els públics, estarà dirigit per la directora valenciana Beatriz Fernández, qui debutarà al capdavant de la centenària agrupació musical. La regidora de Cultura, Gloria Tello, ha posat en valor “la versatilitat que està demostrant la nostra volguda agrupació musical des de la titularitat de Rafael Saenz-Espert amb programes com el de demà, amb grans compositors valencians que dediquen la seua música a la immensa figura de Miguel Hernández”.

Tello ha ressaltat també la trajectòria de Beatriz Fernández Aucejo, a qui ha definit com “una de les nostres grans directores que ja va dirigir a l’Orquestra de València, i que pot presumir d’una impecable trajectòria artística”. La directora valenciana ha sigut convidada a dirigir agrupacions bandístiques com la Republic Korean Navy Band, Banda Simfònica Municipal de Madrid, Municipal de Santiago de Compostel·la, Banda Municipal de Palma de Mallorca i Banda Municipal de Barcelona, entre altres. Així mateix, ha estat al capdavant i col·laborat amb diverses orquestres nacionals i internacionals com l’Orquestra de València, Orquestra de la Comunitat Valenciana -Les Arts, Orquestra Simfònica i Nacional de Catalunya OBC, i Orquestra Simfònica de la Regió de Múrcia ÖSRM. En l’actualitat, és directora titular de la Societat Musical “Lira Castellonera” i de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

Els professors i les professores de la Banda Municipal de València interpretaran demà Un deber de amor de Vicente Ortiz Gimeno amb els moviments La guerra i les dificultats del poeta, Les dones que van influir en la seua obra, l’amor i L’esperit de lluita i persistència, així com la Rapsòdia Hernandiana. Ballet imaginari per a Miguel Hernández de Santiago Quinto Serna amb les parts Pròleg: la intuïció tràgica, Dansa I: la inquietud poètica, Romança: l’amor, Ronda: la infància pobra, “Dansa II: el poeta universal i Epíleg: el poeta i la mort, estes dues obres dedicades al literat. Completaran el programa les composicions Sequences for band: Variacions sobre “Ein’ feste Brug” de Carlos Pellicer, i Between the two rivers de Philip Sparke.

Valencia City
Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.