L’IVAM és la institució cultural més valorada del 2021 a la Comunitat Valenciana

L’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) se situa en el podi de les institucions i els esdeveniments culturals més importants de la Comunitat Valenciana, segons l’Observatori de la Cultura corresponent a 2021 realitzat per la Fundación Contemporánea. L’informe també designa l’IVAM com la insígnia cultural de la Comunitat Valenciana, que correspon a la proposta més destacada segons els professionals del territori esmentat.

Juntament amb l’IVAM, la llista del millor de la cultura en 2021 es completa amb el Centre del Carme i Bombas Gens Centre d’Art, que ocupen el segon i tercer lloc. Russafa Escènica, Dansa València, el Palau de les Arts, Sagunt a Escena, la Fundació Bancaixa, el Museu de Belles Arts i el Palau de la Música tanquen la nòmina dels 10 millors.

L’informe referenda així la programació de l’IVAM, que en 2021 va albergar exposicions temporals d’artistes com Mona Hatoum o Josep Renau, que han sigut subratllades expressament en el rànquing.

El Palau de la Música munta nou posicions

Precisament, el Palau de la Música ha sigut la institució que més posicions ha muntat en aquesta llista, al muntar nou posicions. El director del Palau, Vicent Ros, s’ha mostrat molt content per esta pujada “reforçada pel fet que hem de desenvolupar bona part de la nostra programació en uns altres llocs, un esforç que s’ha vist reflectit en l’informe publicat”.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat molt positivament esta dada, ja que “malgrat haver patit tot el sector cultural un any 2021 marcat per la pandèmia, vàrem oferir una programació diversa, d’interés i de molta qualitat, amb les mesures sanitàries adequades per al correcte desenvolupament de les nostres activitats”.

Una llista amb opiniones de 358 professionals de la cultura

Pablo Picasso, Guernica (detalle), 1937. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. © Sucesión Pablo Picasso. VEGAP, Madrid
Pablo Picasso, Guernica (detalle), 1937. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía. © Sucesión Pablo Picasso. VEGAP, Madrid

La llista s’ha elaborat a partir de les opinions de 358 professionals de la cultura, entre els quals es troben escriptors, actors, músics, arquitectes, responsables d’institucions culturals, productors o galeristes, que han respost entre desembre de 2021 i gener de 2022 a un qüestionari valorant diversos aspectes de l’activitat cultural.

En l’àmbit nacional, el museu Reina Sofía ha sigut el millor de 2021, seguit pel museu del Prado i el museu Thyssen-Bornemisza, que ocupen la segona i tercera posició, respectivament.

De nou, dues institucions públiques de la Comunitat Valenciana com l’IVAM i el Centre del Carme s’inclouen en el rànquing nacional del millor de la cultura, d’acord amb aquesta radiografia de les propostes culturals més importants de tot l’Estat. La llista es completa amb 82 institucions i activitats.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.