L’IVC presenta a La Filmoteca una mostra de cinema romanés

La Filmoteca programa una mostra de cinema actual produït a Romania, que continua demostrant ser un dels països amb una de les cinematografies emergents més interessants d’Europa. El cicle està constituït per cinc pel·lícules de ficció i un documental de producció recent i es podrà veure del 10 al 24 d’abril.

Organitzada en col·laboració amb l’Institut Cultural Romanés, aquesta nova edició de la mostra reuneix tres generacions de cineastes, des del veterà Stere Gulea als aclamats debutants Daniel Sandu i Ioana Uricaru, passant per grans noms del Nou Cinema Romanés com Corneliu Porumboiu, Radu Jude i Radu Muntean.

El cicle s’inaugura el dimecres 10 d’abril, a les 20.00 hores, amb la projecció d’Alice T (2016), de Radu Muntean. La pel·lícula exposa la fragilitat de les relacions familiars a través de la història d’una adolescent adoptada que tensa encara més la difícil relació amb la seua mare en anunciar-li que està embarassada.

Sobre la pel·lícula, Muntean ha assenyalat que «no volia mostrar un cas d’estudi, sinó fer una pel·lícula sobre com, en la recerca de la nostra pròpia identitat, necessitem, a vegades desesperadament, un amor incondicional i absolut«.

Entre les pel·lícules seleccionades destaca I do not care if we go down in history as barbarians (2018), de Radu Jude, que recupera episodis foscos de la Segona Guerra Mundial; One step behind the Seraphim (2016), de Daniel Sandu, una reflexió crítica sobre el poder de les institucions religioses; i Lemonade (2018), de Ioana Uricaru, sobre les dificultats de les persones migrants.

Completen el cicle el documental humorístic Infinite Football (2018), de Cornelio Porumboiu, i La familia Moromete 2 (2108), de Stere Gulea, gran èxit de taquilla i seqüela d’una pel·lícula de culte a Romania.

Alice T
Alice T
Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.