Cultura de la Generalitat presenta a la Filmoteca de València «Les vides de Marona»

La pel·lícula d’animació de la directora romanesa Anca Damian es projecta el dissabte 7 i el diumenge 8 de maig, a les 18 hores.

Les dues projeccions s’emmarquen dins del cicle mensual ‘Menuda Filmo’ dedicat el públic infantil.

Cultura de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, projecta a la Filmoteca de València, dissabte 7 i diumenge 8 de maig, a les 18 hores, Las vidas de Marona (Lextraordinaire voyage de Marona, 2019) d’Anca Damian. Les dues projeccions s’emmarquen dins del cicle mensual «Menuda Film, dedicat al públic infantil.

Creada per la cineasta romanesa Anca Damian, Las vidas de Marona desborda imaginació i destaca per una enorme bellesa plàstica, més pròxima a Matisse que a l’animació tridimensional dels grans estudis.

Anca Damian construeix un conte de fades modern narrat per una gosseta que passa de mà en mà i que ens dona una lliçó de felicitat que consisteix a apreciar les coses xicotetes.

La vida d’una gosseta

Després d’haver patit un accident, una gosseta fa memòria i recorda els diferents amos que ha tingut al llarg de la seua vida. Amb la seua infal·lible empatia, Marona ha omplit de llum i d’innocència totes les llars en què ha viscut.

L’humor i l’emoció s’alternen en aquesta història la melancolia de la qual s’equilibra en l’aspecte formal amb unes imatges que es transformen constantment en noves formes i colors.

La productora, animadora i directora de fotografia Anca Damian (Cluj-Napoca, Romania, 1962) va debutar en el llargmetratge amb el documental animat Crulic, camino al más allá (2011), sobre un pres romanés que va començar una vaga de fam que acabaria amb la seua vida quatre mesos més tard. El documental va obtindre nombrosos reconeixements en festivals de tot el món, entre aquests, el premi a la millor pel·lícula al Festival d’Annecy.

L’entrada a les projeccions de «Menuda Film és gratuïta per a menors de 14 anys. Cada persona podrà traure un màxim de sis entrades. Les entrades es poden adquirir de manera anticipada en «taquilla.ivc.gva.es» o el mateix dia de la sessió, en taquilla, des de mitja hora abans de l’inici de la projecció. La taquilla es tancarà cinc minuts abans de la projecció.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.