El Palau de la Música i l’Orquestra de València lamenten la pèrdua de la mezzosoprano Teresa Berganza

Va cantar en vuit ocasions, tres d’elles amb l’Orquestra de València

La presidenta del Palau de la Música, Glòria Tello, el director del Palau, Vicent Ros, el director titular de l’Orquestra de València, Alexander Liebreich i les professores i professors de l’Orquestra, han lamentat la mort de Teresa Berganza i la pèrdua d’una de les grans veus de la lírica internacional, que va cantar en vuit ocasions a l’auditori valencià, tres d’elles amb l’Orquestra de València.

Teresa Berganza.

Tello ha anunciat que el Palau de la Música li dedicarà el concert d’abonament de Primavera, del pròxim 23 de juny, en el qual l’Orquestra de València, dirigida per Pablo Heras-Casado, interpretarà un programa amb una part lírica protagonitzada per la mezzosoprano Nancy Fabiola Herrera, amb obres de Matilde Salvador i altres, així com la Simfonia núm. 6 de Piotr Ilitx Txaikovski.

Teresa Berganza va debutar al Palau de la Música el 3 de febrer de 1990, en un recital en el qual va estar acompanyada pel pianista Juan Antonio Álvarez Parejo. Dos anys després va tornar a la Sala Iturbi per a cantar amb l’Orquestra Simfònica de València, i també el 1992, participar en l’elenc de la cantata escènica “L’Atlàntida” de Manuel de Falla, amb la Jove Orquestra Nacional d’Espanya.  Amb el mateix pianista va tornar al Palau eixe mateix any, i també el 1997. Així mateix va cantar amb l’Orquestra de València el 1994 i el 1999, any en el qual se li va ser atorgada la Medalla del Palau. Per últim, el 20 de desembre de 2002 va ser la seua última actuació, també amb l’Orquestra de València, per a cantar l’òpera en versió de concert “L’Atlàntida” de Manuel Falla.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.