La coreana Shiyeon Sung dirigix la simfonia “Leningrad” de Shostakóvich en el seu debut amb l’Orquestra de València

Akiko Suwanai interpretarà el Concert per a violí de Max Bruch

La directora coreana Shiyeon Sung debutarà aquest amb l’Orquestra de València i en la programació del Palau de la Música. El concert tindrà lloc al Teatre Principal, a les 19.30 hores, i el públic podrà escoltar un programa on destaca la Simfonia núm. 7 “Leningrad” de Dmitri Shostakóvich. El Concert núm. 1 per a violí i orquestra de Max Bruch, que serà interpretat per la concertista japonesa Akiko Suwanai, i el preludi de “La Revoltosa” de Ruperto Chapí, completen el programa.

La directora coreana Shiyeon Sung.

 

Shiyeon Sung, que va ser nomenada el 2007 assistent de direcció per James Levine en l’Orquestra Simfònica de Boston, és la primera directora de Corea del Sud en dirigir orquestres de renom internacional com les filharmòniques de Ràdio França i Los Ángeles, l’Orquestra del Konzerthaus de Berlín i les simfòniques de Bamberg i Nuremberg. En este sentit, la presidenta del Palau, Gloria Tello, ha volgut destacar que esta temporada “tenim en la nostra programació a dos excel·lents batutes orientals, la japonesa Nodoka Okisawa i la coreana Shiyeon Sun, amb sòlides trajectòries artístiques internacionals, que evidencien el potencial que està adquirint la direcció musical femenina asiàtica en l’actualitat”.

D’esta manera, el públic assistent podrà escoltar la Simfonia “Leningrad” de Shostakóvich, composta el 1941 i dedicada a la ciutat que va viure un dramàtic setge alemany durant la Segona Guerra Mundial, en el moment de la seua creació. Es considera un al·legat contra les dictadures i una de les obres mestres del segle XX, monumental i impactant, així com una de les obres més llargues de tot el repertori orquestral. Com també s’interpretarà el posrromàntic Concert núm. 1 per a violí de Bruch, un dels preferits pel públic, que serà tocat per la violinista japonesa Akiko Suwanai, la més jove a guanyar el Concurs Internacional Txaikovski en tota la història del certamen. Toca un Guarneri del Gesù ‘Charles Reade’ del 1732.

La coreana Shiyeon Sun.

El preludi de la sarsuela més popular de Ruperto Chapí, La Revoltosa, iniciarà este concert. Un fet que per al director del Palau, Vicent Ros “constituïx una de les essències d’esta temporada “VLC Ciutat i Música”, que batutes nacionals i internacionals com és el cas de Sung, dirigisquen obres de compositors de la nostra terra, posant en valor el nostre patrimoni musical”.

Shiyeon Sun ha guanyat els concursos internacionals de directors Sir Georg Solti i Gustav Mahler a Bamberg. Durant els seus tres anys a Boston, va començar una estreta col·laboració amb l’Orquestra Filharmònica de Seül. Del 2009 al 2013 va ser la seua directora associada. Ha treballat amb les orquestres filharmòniques de Rotterdam i de Ràdio França, les simfòniques de la Ràdio Sueca, del Konzerthaus de Berlín i de Bamberg, així com les simfòniques Nacional de Washington i la de Sydney o la Filharmònica de Los Angeles, que va dirigir en un concert debut amb M. Argerich en el Tongyeong International Music Festival. A més, va actuar com a directora convidada en el Teatro Colón i l’Òpera d’Estocolm. Va ser directora principal de l’Orquestra Filharmònica de Gyeonggi des del 2014 fins al 2017.

La violinista japonesa Akiko Suwanai va guanyar, a més, el Concurs Internacional Paganini i el Queen Elisabeth International.En la temporada 2021-22 Akiko farà una gira pel Japó i Europa amb la Budapest Festival Orchestra, així com concerts amb la Nagoya Philharmonic, National Symphony Orchestra Taiwan, Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen/Paavo Järvi, Budapest Festival Orchestra/Ivan Fischer i St. Louis Symphony Orchestra/Stephane Denève. El 2007 va interpretar el Concert per a violí Seven de Peter Eötvös en el Festival de Lucerna dirigida per Pierre Boulez, i va tocar en els BBC Proms amb Susanna Mälkki i la Philharmonia Orchestra. Va oferir la première dels concerts de James MacMillan i Esa-Pekka Salonen.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.