La Mutant reinterpreta l’obra de Berlanga en un espectacle de música i imatges

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Turisme i Internacionalització, ha organitzat a la sala La Mutant aquest dissabte 28 de maig «Reverberlanga», un esdeveniment acústic i visual en el qual els artistes valencians Edu Comelles i Sergi Palau desconstruiran les bandes sonores i les escenes de diverses de les pel·lícules del cineasta valencià Luis García Berlanga per a portar-les “a un món on el digital s’introduïsca en l’univers Berlanga”. L’espectacle és una proposta del festival Volumens que compta amb la col·laboració de la Regidoria d’Acció Cultural i s’emmarca dins de les múltiples activitats organitzades per la celebració de l’Any Berlanga.

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha destacat que un dels objectius “que ens marquem per a enguany Berlanga va ser el de difondre el llegat del cineasta a través de les diferents formes d’expressió artística. Durant aquests mesos hem organitzat concerts, representacions escèniques, tallers didàctics entorn a la seua persona i la seua obra, hem revisitat a Berlanga al costat de diversos col·lectius del sector cultural, de manera que poguérem celebrar-lo a través de diferents mirades. La proposta dels artistes Edu Comelles i Sergi Palau aporta a l’Any Berlanga una mirada completament nova i contemporània, una visió actual que apel·la a nous llenguatges artístics, per això, Reverberlanga, no podia faltar en la nostra programació”, ha manifestat García, qui ha convidat també “als valencians i les valencianes de totes les generacions, no sols als més joves, a gaudir d’aquesta nova aproximació a l’obra de Luis García Berlanga. Segur que la gaudiran.

La reverberació és un fenomen en el qual s’entremesclen la llum i el so després d’un processament electrònic i que el festival Volumens utilitzarà per a sumar-se a la celebració de l’Any Berlanga des d’una mirada contemporània, revestint la seua obra i actualitzant-la amb els nous missatges musicals i visuals. En aquesta ocasió, Comelles i Palau seran els encarregats de reverberar el llegat de Berlanga a través de les imatges i músiques que el gran cineasta valencià ens va brindar en tres de les seues obres: ‘Plácido’, ‘El Botxí’ i ‘Benvingut Mr Marshall’.

Mentre Comelles prendrà com a punt de partida les bandes sonores de Miguel Asins per a fer una relectura a través de la seua desconstrucció i processament electrònic i presentar un nou paisatge sonor, Palau processarà digitalment les imatges de les tres mateixes cintes per a “crear una nova narrativa en comunió amb la peça musical per a traslladar l’obra de Berlanga a terrenys digitals i llenguatges propis del segle XXI”.

L’espectacle Reverberlanga by Volumens se celebrarà aquest dissabte 28 de maig a les 20 hores en La Mutant amb entrada lliure fins a completar l’aforament.

La regidora d’Acció Cultural, Maite Ibáñez, per part seua, ha destacat el caràcter innovador de la proposta. “El projecte Reverberlanga ens portarà una nova manera de conéixer tant la música com les escenes de la pel·lícula del cineasta valencià. De la mà de Edu Comelles i Sergi Palau, aquesta proposta, connectada amb el festival Volumens, aporta un marc innovador dins de totes les activitats que estem fent dins de l’Any Berlanga. Des de la Regidoria d’Acció Cultural estem encantats de col·laborar no sols a través de la sala La Mutant sinó també a través del festival Volumens, que és un festival de cultura digital que, sobretot, ens porta nous projectes vinculats a l’art contemporani, la música, la ciència i la tecnologia i que en aquesta ocasió ens descobrirà una nova manera de conéixer el món de Luis García Berlanga”, ha manifestat Ibáñez.

Més informació a la web de La Mutant.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.