L’Orquestra de València i Liebreich interpreten la “Música silenciosa” de Silvestrov en suport al poble ucrainés

L’Orquestra de València, sota la direcció del seu titular Alexander Liebreich, interpreta aquest divendres, a les 19.30 hores i dins de l’abonament de Primavera del Palau de la Música, un programa amb obres de Valentin Silvestrov, Richard Strauss i Antonin Dvořák, i on debutarà amb la formació simfònica valenciana el reconegut oboista francés François Leleux. Es tracta d’un concert que tindrà lloc a l’Auditori de les Arts i que començarà amb “Stille Musik” (música silenciosa) per a cordes del compositor ucraïnés Valentin Silvestrov.

La presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha explicat respecte a esta composició que “la música és un poderós vehicle d’expressió universal de sentiments, i, en estos moments de sofriment del poble ucraïnès, i de la resta de pobles que patixen el sense sentit d’una guerra, hem volgut incloure esta sentida obra de Silvestrov, per a expressar-los el nostre suport i el nostre decidit rebuig a la guerra”.

El programa continuarà amb el Concert per a oboè i orquestra en re major, op. 144 de Richard Strauss, que interpretarà el concertista francés François Leleux. Per al director del Palau, Vicent Ros, esta obra mestra del compositor alemany “agradarà molt al nostre públic per la seua bellesa i serenitat”, com també “destaca pel seu nivell de dificultat  tècnica i interpretativa per a l’Orquestra, i per a un solista com Leleux, que és considerat com un dels millors oboistes internacionals”.

Esta obra va ser encarregada el 1945 pel soldat John de Lancie, que havia estat primer oboista de l’Orquestra Simfònica de Pittsburgh, i que després de la Segona Guerra Mundial va ingressar en l’Orquestra de Filadèlfia. La Huitena simfonia d’Antonin Dvorák, tancarà el programa de demà. Estrenada a Praga el 1890 amb el mateix compositor a la batuta, està plena de melodia i inspirada en la naturalesa.

Sobre François Leleux

L’oboista François Leleux tocarà el concert de Richard Strauss.
L’oboista François Leleux tocarà el concert de Richard Strauss.

François Leleux actualment col·labora amb la Camerata de Salzburg com a convidat i anteriorment ho va fer amb l’Orquestra de Cambra de París, al mateix temps que ha actuat com a artista en residència amb la Simfònica de la Ràdio de Frankfurt, Filharmònica d’Estrasburg, Simfònica de Berna, Orquestra de Cambra Noruega i Simfònica de Tenerife. Ha actuat com a oboista solista amb la Filharmònica de Nova York, Deutsches Symphonie-Orchester de Berlín, Reial Filharmònica d’Estocolm i de Liverpool, Orquestra del Festival de Budapest i les simfòniques de la Ràdio Sueca i la NHK. Com a músic de cambra actua regularment a tot el món amb el sextet Les Vents Français i amb Lisa Batiashvili, Eric Le Sage i Emmanuel Strosser en recitals compartits.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.