El IVC presenta la 5ª edició del curs sobre la indústria musical

El curs «Coneixements bàsics del negoci musical» començarà el 18 de gener, presencialment i telemàticament.

L’Institut Valencià de Cultura presenta la 5a edició del curs «Coneixements bàsics del negoci musical», que s’orienta a professionals del sector i té com a objectiu donar una visió global del funcionament de la indústria musical i els principals reptes que presenta actualment.

 

La cinquena edició del curs començarà el 18 de gener de 2022 i tindrà lloc els dimarts de 16.30 a 18.30 h fins a maig de 2022, tant en la modalitat presencial com en línia.

El programa es compon de 18 sessions setmanals, en què l’alumnat s’endinsarà en temes com la planificació de la campanya de comunicació d’un esdeveniment o la viralització d’aquest en xarxes socials, com aconseguir finançament d’un projecte a través del patrocini i la relació amb marques o amb ajudes institucionals.

També es tractaran la nova realitat COVID i la normativa autonòmica en matèria d’aforaments i seguretat, i s’aprofundirà en temes relacionats amb contractes, gestió de royaltys, drets d’autor o règim fiscal i laboral de músics i artistes. Altres temes que es tocaran en el programa són el posicionament i la monetització de les obres allotjades en Internet, la distribució musical o el salt a l’estranger amb la internacionalització.

 

Claustre paritari

La 5a edició de «Coneixements bàsics del negoci musical» compta, per segona vegada, amb la col·laboració de l’Associació MIM, Dones en la Indústria Musical, i el professorat que imparteix el curs és totalment paritari.

Entre els professionals del món de la música que participaran en el curs es troben Ana Gómez de Castro, gestora de projectes del Departament de Màrqueting i codirectora del màster en Música en Directe Live Nation (Madrid); Carolina Rodríguez, consellera delegada de Producciones Baltimore; Víctor de la Fuente, gerent de DLA Ingeniería y Consultoría de Eventos; Lorena Jiménez, directora i fundadora de La Trinchera; Gemma del Valle, directora de comunicació de Subterfuge Records; Carlos Morín, ‘Video Streamig Manager’ Sony Music Spain; Carlos Casany, ‘Streaming Strategist’ de Sony Music Spain i director d’Indie Mono; Maxime Dodinet, ‘Head of Digital Marqueting’ de Sony Music Spain; Mario Pato, ‘freelance’, expert en distribució musical; Íñigo Ramírez, advocat especialista en el sector musical; Antonio Martínez, advocat especialista en propietat intel·lectual; Leire Alcalde, advocada experta en drets d’autor i A&R de Sony ATV, i Keina García, directora d’Artica.

A més, també impartiran sessions del curs els professors titulars de la Universitat de València Francisco Higón (Departament d’Economia Aplicada), i Juan Antonio Altés i María José Aradilla (Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social) i Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura.

La 5a edició de «Coneixements bàsics del negoci musical» compta amb 30 places per a la modalitat presencial impartida a la seu de l’Institut Valencià de Cultura, a la plaça de Viriat s/n de València, i 70 per a la modalitat en línia, a la qual es podrà accedir mitjançant la plataforma pròpia de l’IVC. Les inscripcions comencen el 22 de desembre i podran fer-se en <ivc.gva.es>. El cost de la matrícula és de 5 € per sessió o 50 € pel curs íntegre.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.