València tanca l’any amb dos noves rutes literàries

Estos recorreguts, dedicats a Marc Granell i Carmelina Sánchez-Cutillas, s’afigen al de Vicent Andrés Estellés, senyalitzat en 2020.

El poeta Marc Granell, i la historiadora, novel·lista i poeta Carmelina Sánchez-Cutillas protagonitzen des d’enguany dos noves rutes literàries que assenyalen diversos punts de la ciutat relacionats amb la seua vida i obra.

 

Estos itineraris s’afigen al dedicat al poeta i periodista Vicent Andrés Estellés al 2020. Es tracta d’un projecte impulsat des del Gabinet municipal de Normalització Lingüística per tal de difondre l’obra dels autors i autores valencians més reconeguts. La regidora de Gestió de Recursos, Lluïsa Notario, ha animat el veïnat a descobrir estos recorreguts per “mirar la nostra ciutat a través dels ulls dels seus poetes i poetesses”.

La regidora ha destacat que amb esta iniciativa es pretén “visibilitzar la figura i l’obra dels nostres escriptors alhora que visitem els racons vinculats a ells i elles. A més, és una manera de dignificar la nostra llengua mostrant la seua riquesa literària”. La primera ruta que va senyalitzar l’Ajuntament, en 2020, és la del poeta i periodista Vicent Andrés Estellés. A esta s’han de sumar les altres dos que s’han posat en marxa enguany: una dedicada al poeta i traductor Marc Granell, i l’altra, a la historiadora, novel·lista i poeta Carmelina Sánchez-Cutillas. El projecte es completarà amb un quart recorregut centrat en la poetessa i novel·lista Maria Beneyto.

“València és una ciutat plena d’història i tresors, que des de l’Ajuntament convidem a conéixer en profunditat. Les rutes literàries mostren diverses versions de la nostra ciutat i oferixen una manera diferent i meravellosa de gaudir-la perquè ens permet vore-la amb els ulls dels nostres escriptors i escriptores més insignes”, ha subratllat Notario. Amb este projecte, ha indicat la responsable municipal, “es tracta d’estendre entre els nostres conciutadans i conciutadanes i entre les persones properes o llunyanes que ens visiten el coneixement sobre els nostres autors i autores en valencià més rellevants”. “Perquè també seran un reclam de turisme cultural. I tot això per mitjà d’uns formats actuals i entenedors”, ha afirmat.

Els recorreguts literaris es poden fer presencialment o virtualment, ja que els continguts estan publicats en el web municipal. Tots consten de 12 punts, relacionats amb la vida o l’obra en cada cas, senyalitzats amb una placa de 25×25 centímetres de vidre encapsulat en alumini situada sobre la vorera, que inclou els logos de l’Ajuntament i del projecte, el nom de la ruta i un codi QR amb una locució del text de l’autor referent a eixe punt. En el cas de la ruta de Carmelina Sánchez-Cutillas, duta a terme amb la col·laboració de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) en el marc de l’any dedicat a l’escriptora valenciana, també s’inclou logo de l’AVL i de l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas.

Els enllaços per accedir a la informació de les rutes publicades en el web municipal són:

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.