La Universitat organitza a La Nau un debat sobre els efectes positius dels drets laborals en l’economia

El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, acull dimarts vinent, dia 25 de gener, a les 18 hores, el debat ‘Els efectes positius dels drets laborals en l’economia’, a propòsit del llibre recentment publicat ‘Regulación del trabajo y política económica. De cómo los derechos laborales mejoran la economía’ del professor titular de la Universitat de València Adrián Todolí Signes. El col·loqui, que s’emmarca dins de les activitats de l’Escola Europea de Pensament Lluís Vives, se celebrarà a l’Aula Magna.

 

El ponent José Moisés, economista i membre del Consell Assessor Econòmic del Ministeri d’Economia.

El debat serà moderat per la periodista de El Mundo i presidenta de la Unió de Periodistes Valencians, Noa de la Torre, i la inauguració serà a càrrec del president del Comité Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana (CES-CV), Arturo León. En el col·loqui intervindran l’economista i membre del Consell Assessor Econòmic del Ministeri d’Economia, José Moisés Martín Carretero, i el professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat de València i autor del llibre, Adrián Todolí Signes.

La cloenda de l’acte estarà a càrrec de la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre i del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig ‘Regulación del trabajo y política económica. De cómo los derechos laborales mejoran la economía’ pretén modernitzar el relat respecte per què necessitem les normes laborals – i amb quin contingut – en el segle XXI. Todolí, que interrelaciona les seues dues vessants com a docent de Dret i llicenciat en Economia, comença amb un estudi de les raons que van donar origen al dret del treball en el context de la revolució industrial i la seua evolució, per a posteriorment analitzar el context actual sota la globalització i la digitalització. L’autor també tracta en la seua obra les principals justificacions per a la intervenció en el mercat de treball en el context econòmic i empresarial actual, com per exemple, el creixement econòmic, la redistribució de la riquesa o l’assignació meritocràtica de les condicions laborals entre els treballadors.

 

Adrián Todolí i José Moisés

 

El professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat de València i autor del llibre, Adrián Todolí Signes.

Adrián Todolí Signes és doctor en Dret i professor titular de Dret del Treball i de la Seguretat Social a la Universitat de València. Compagina la docència amb la direcció de la Càtedra d’Economia Col·laborativa i Transformació Digital de la Universitat i amb la coordinació del blog Argumentos en Derecho laboral. Todolí ha sigut premiat en dues ocasions a la Millor Investigació en Dret del Treball atorgat per l’Associació Espanyola de Dret del Treball i Seguretat Social (AEDTSS) en temes de formació professional dual i d’avaluació de l’acompliment i retribució. En 2017 va ser guanyador del premi CES en matèria d’impacte socioeconòmic de la digitalització a Espanya.

José Moisés Martín Carretero és professor associat a la Facultat de Ciència i Tecnologia de la Universitat Camilo José Cela i dirigeix una firma de consultoria internacional, a través de la qual ha participat en projectes del Banc Mundial, el Banc Europeu d’Inversions o la Comissió Europea. Entre 2008 i 2012, va liderar el Departament de Cooperació Multilateral de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID). Ha col·laborat amb La Sexta, Cadena Ser, El Diario.es, El País, RTVE i Agenda Pública i manté una columna setmanal en El plural. Les seues opinions han aparegut també en l’agenda del Fòrum Econòmic Mundial de Davos.

El juliol de 2020, Martín Carretero va ser nomenat vocal del Consell Assessor d’Assumptes Econòmics del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital. Ha rebut el Premi Bitácoras al millor blog econòmic (Economistas Frente a la Crisis, 2015) i també ha estat guardonat en Twitter Twecos 2021 per Crédito y Caución.

La confirmació d’assistència a la conferència serà necessària, per la qual cosa es prega inscripció a través d’aquest enllaç. Les conferències podran recuperar-se amb posterioritat des del Canal de YouTube del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

 

Escola de Pensament Lluís Vives

L’Escola Europea de Pensament Lluís Vives és un projecte cultural, impulsat des del Vicerectorat de Cultura i Esport, amb la gestió de la Fundació General de la Universitat de València, que es configura com un espai per a la reflexió i el debat participatiu i crític sobre els assumptes d’actualitat. L’Escola compta amb la participació d’altres actors de l’administració pública i de la societat civil: Presidència de la Generalitat, Ajuntament de València, Conselleria de Transparència i d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Institució Alfons el Magnànim i Caixa Popular.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.