Dones forneres i pastisseres protagonitzen el cartell municipal de la festa de Sant Donís

El disseny de l’artista faller Iván Tortajada reflectix l’amor amb què s’elaboren els productes locals dels comerços de proximitat com la Mocadorà

Una safata de dolços de Sant Donís.

Dones forneres i pastisseres protagonitzen el cartell de l’Ajuntament de València per a la popular festa de Sant Donís d’enguany. En el tradicional Dia dels Enamorats que suposa el 9 d’Octubre per a tots els valencians i valencianes, són precisament unes mans femenines, que depositen xiulets i tronadors en un forn en forma de cor, les que simbolitzen l’al·legoria de l’amor.

La gamma cromàtica del cartell està basada en els tres colors de la Senyera. Tons blaus il·luminen els cabells del personatge principal, adornats amb massapans en forma de fruites, mentre el roig i el groc es fonen per a destacar el treball diari de forneres i pastisseres.

L’autor del cartell és el valencià Iván Tortajada Estellés, nascut en 1991 i llicenciat en Belles Arts i màster en producció artística per la Universitat Politècnica de València (UPV). Com a artista faller, va debutar en la secció infantil en 2016 i en dos anys consecutius, 2018 i 2019, es va alçar amb el primer premi de la secció especial pels seus monuments infantils per a la comissió de Mestre Gozalbo-Comte d’Altea.

Amb este disseny, Iván Tortajada ha volgut representar igualment l’amor amb el qual estan fets els productes locals com la Mocadorà i fomentar d’esta manera el comerç de proximitat. El cartell municipal de Sant Donís ja és visible en el mobiliari urbà i mitjans de comunicació, gràcies a la campanya promoguda per l’Ajuntament, que repartirà exemplars del mateix en forns, pastisseries i mercats municipals.

El cartell de l’Ajuntament de València per a la popular festa de Sant Donís d’enguany.
Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.