El CCCC pre­sen­ta este dijous, 13 de febrer, la reedi­ció del lli­bre His­to­ria y arqui­tec­tu­ra del anti­guo con­ven­to del Car­men de Valèn­cia de la his­to­ria­do­ra Dolo­res Gar­cía Hina­re­jos.

 

La Con­se­lle­ria d’Educació, Cul­tu­ra, Uni­ver­si­tats i Ocu­pa­ció, a tra­vés del Con­sor­ci de Museus de la Comu­ni­tat Valen­cia­na (CMCV), pre­sen­ta l’última ver­sió del lli­bre His­to­ria y arqui­tec­tu­ra del anti­guo con­ven­to del Car­men de Valèn­cia. De Real Monas­te­rio a Cen­tre del Car­me, en el Cen­tre del Car­me de Cul­tu­ra Con­tem­po­rà­nia (CCCC). La pre­sen­ta­ció del lli­bre tin­drà lloc este dijous 13 de febrer a les 19:00 hores en la sala Refec­to­ri del Cen­tre del Car­me a càrrec de la seua auto­ra, la his­to­ria­do­ra d’Art Dolo­res Gar­cía Hina­re­jos. El con­junt arqui­tec­tò­nic de l’antic con­vent, con­ver­tit hui en cen­tre d’art, depas­sa els límits de la his­tò­ria de la ciu­tat i pot ser uti­litzat com a eix per a donar una àmplia visió pano­rà­mi­ca de l’arquitectura valen­cia­na i enca­ra medi­te­rrà­nia, com a his­tò­ria viva de la ciu­tat.

La publi­ca­ció és una ver­sió actua­litza­da del mateix lli­bre publi­cat en 2009 sobre l’arquitectura i l’evolució de l’històric edi­fi­ci, decla­rat bé d’interés cul­tu­ral, incloent les últi­mes tro­ba­lles arqueo­lò­gi­ques dutes a ter­me durant la quar­ta fase de remo­de­la­ció de l’edifici. El lli­bre realça la labor d’investigació de tres dèca­des i els tre­balls de res­tau­ra­ció dels últims anys, que han tret a la llum des de res­tes arqueo­lò­gi­ques àrabs, ante­riors a la fun­da­ció del mones­tir, fins a pin­tu­res murals del gòtic. Entre els des­co­bri­ments més relle­vants es tro­ben res­tes d’una viven­da islà­mi­ca del segle XII, ante­riors a la fun­da­ció car­me­li­ta de 1281, i frag­ments de pin­tu­res murals d’estil gòtic en la sala del Dor­mi­to­ri, situa­da sobre el Refec­to­ri i l’Aula Capi­tu­lar.

Esta últi­ma edi­ció del lli­bre supo­sa un viat­ge per la his­tò­ria i l’arquitectura valen­cia­nes, des de la fun­da­ció del mones­tir que va donar nom al barri del Car­me, pas­sant per la seua eta­pa com a Museu de Belles Arts, com a seu de la Reial Aca­dè­mia de Belles Arts de Sant Car­les i Esco­la d’Arts i Ofi­cis, fins a con­­ve­r­­tir-se en Cen­tre del Car­me Cul­tu­ra Con­tem­po­rà­nia, en l’actualitat.

Comparte esta publicación

amadomio.jpg

Suscríbete a nuestro boletín

Reci­be toda la actua­li­dad en cul­tu­ra y ocio, de la ciu­dad de Valen­cia