Joan Garí. Escritor. Autor de La memòria del sabor
És ben sabut que Rafael Chirbes (Tavernes de la Valldigna, 1949–2015) era, a més d’un magnífic novel·lista, un reputat crític gastronòmic. La publicació recent del segon volum dels seus Diaris (A ratos perdidos, 2005–2007) ens hi proporciona, precisament, una anècdota peculiar.
Al març del 2006, l’escriptor puja a Castelló des de sa casa a la Marina per a comprar oli. No especifica l’origen del preciat líquid, però supose que seria de la Serra d’Espadà, que té una qualitat contrastada. La collita d’aquell any, però, no el satisfà. “Los aceites que el año pasado eran vivos, vegetales, aromáticos –escriu–, y estaban llenos de grata fruta y verdor, esta temporada me parecen espesos, sospechosos de algún tipo de manipulación; en el mejor de los casos, carentes de gracia”.
Lee el artículo completo en la web del Almanaque Gastronómico.
Comparte esta publicación
Suscríbete a nuestro boletín
Recibe toda la actualidad en cultura y ocio, de la ciudad de Valencia