Joan Garí. Escri­tor. Autor de La memò­ria del sabor

És ben sabut que Rafael Chir­bes (Taver­nes de la Vall­dig­na, 1949–2015) era, a més d’un mag­ní­fic novel·lista, un repu­tat crí­tic gas­tro­nò­mic. La publi­ca­ció recent del segon volum dels seus Dia­ris (A ratos per­di­dos, 2005–2007) ens hi pro­por­cio­na, pre­ci­sa­ment, una anèc­do­ta pecu­liar.

Al març del 2006, l’escriptor puja a Cas­te­lló des de sa casa a la Mari­na per a com­prar oli. No espe­ci­fi­ca l’origen del pre­ciat líquid, però supo­se que seria de la Serra d’Espadà, que té una qua­li­tat con­tras­ta­da. La colli­ta d’aquell any, però, no el satis­fà. “Los acei­tes que el año pasa­do eran vivos, vege­ta­les, aro­má­ti­cos –escriu–, y esta­ban lle­nos de gra­ta fru­ta y ver­dor, esta tem­po­ra­da me pare­cen espe­sos, sos­pe­cho­sos de algún tipo de mani­pu­la­ción; en el mejor de los casos, caren­tes de gra­cia”.

Lee el artícu­lo com­ple­to en la web del Alma­na­que Gas­tro­nó­mi­co.

Comparte esta publicación

amadomio.jpg

Suscríbete a nuestro boletín

Reci­be toda la actua­li­dad en cul­tu­ra y ocio, de la ciu­dad de Valen­cia