La Ferradura conquista la Patacona

El restaurant fundat en 1965 es permet el luxe de donar de menjar a 120.000 persones a l’any en una de les millors ubicacions de la costa valenciana. 

Terras­sa del res­tau­rant.

Un dels res­tau­rants amb més nom de la plat­ja valen­cia­na és La Ferra­du­ra. Ubi­cat en l’A­vin­gu­da Mare Nos­trum nº42, a la plat­ja de Pata­co­na, en Albo­raia, el local que ara regen­ta el caban­ya­ler Pepe Ripoll, con­ti­nua donant un nivell òptim dià­ria­ment al llarg de tots els dies de l’any.

L’o­ri­gen d’aquest nego­ci es remun­ta a un humil meren­de­ro plat­ger plan­tat en 1965 a la plat­ja de la Mal­­va-rosa. Des d’aquells fre­gi­tons pri­mi­ge­nis a la moder­ni­tat fun­cio­nal actual de La Ferra­du­ra han pas­sat dèca­des. El món ha can­viat, el turis­me ha can­viat el món, i ara el local, amb capa­ci­tat per a 1.500 per­so­nes (dis­tri­buï­des en 5.400 metres qua­drats), es per­met el luxe de donar de men­jar a 120.000 per­so­nes a l’any. Que està promp­te dit.

El camí fins arri­bar ací no ha sigut fàcil. Quan la Pata­co­na era una plat­ja deser­ta i agra ells ja esta­ven allí. No va ser fins a l’any 2002 que es va ini­ciar la reparcel·lació i urba­nitza­ció de la zona. En 2006 és quan va nài­xer l’actual edi­fi­ci que alber­ga el res­tau­rant.

 

Con­ti­nua lle­gint la crí­ti­ca de Joan Garí en el Alma­na­que Gas­tro­nó­mi­co CV

Compartir es vivir!

amadomio.jpg

Suscríbete a nuestro boletín

Reci­be toda la actua­li­dad en cul­tu­ra y ocio, de la ciu­dad de Valen­cia