L’IVC acull a La Filmoteca la presentació del festival Dona i Cinema

L’Institut Valencià de Cultura ha acollit a La Filmoteca la presentació del festival Dona i Cinema, que se celebra en diversos espais culturals de València de l’11 al 19 de gener de 2019.

El festival ha sigut presentat pel director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno, així com la directora i la directora executiva del festival Dona i Cinema, Giovanna Ribes i Deborah Micheletti, respectivament.

En l’acte també ha intervingut la productora valenciana María Zamora, que és la cineasta a la qual el festival ret homenatge enguany, pel seu treball en la promoció del cinema espanyol i en la visibilització de les dones en el cinema a través de CIMA (Associació de Dones Cineastes i de l’Audiovisual).

María Zamora també presideix el jurat de la secció de ficció, format per Nuria Cidoncha i Norma Guevara, representant del festival francés Films de Femmes.

El jurat de la secció de documentals està compost per les directores i productores Eva Vizcarra, Ainara Aparici i la italiana Emanuela Zuccalà; la secció d’animació, per Natalia Martínez i Chelo Loureiro; i la secció de viodeocreació, per Pilar García Elegido i la directora suïssa Anka Schmidt.

En l’acte s’ha presentat el cartell guanyador del concurs llançat per les organitzadores, que és obra d’Eva Vicente.

La secció oficial

El festival ha rebut al voltant de 500 pel·lícules. La selecció final compta amb un total de 47 pel·lícules entre curts i llargmetratges de les 4 categories (ficció, documental, animació i videocreació). Les pel·lícules procedeixen de 23 països, entre els quals hi ha Alemanya, el Brasil, França, Itàlia, Bèlgica, Rússia, l’Índia, Myanmar i Portugal.

Les temàtiques, com cada any, són molt variades i no necessàriament tracten de qüestions feministes o relacionades amb la dona. Com insisteixen les directores, el festival vol desmuntar el mite segons el qual el cinema fet per dones només parla de qüestions de dones.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.