L’IVC presenta a La Filmoteca «Vestigios en Super-8: una crónica amateur de los años del cambio»

La Filmoteca projecta el divendres 22 a les 18:00h, en sessió única, Vestigios en Super-8: una crónica amateur de los años del cambio (2018), d’Elena Oroz i Xose Prieto Souto, coincidint amb la celebració del festival Humans Fest. La sessió serà presentada per María Jesús Piqueras, tècnica de l’Arxiu Fílmic de La Filmoteca.

En aquest projecte d’investigació i documental de muntatge, Elena Oroz i Xose Prieto Souto han seleccionat una sèrie de filmacions en super-8, registrades per aficionats entre 1976 i 1979. Aquestes filmacions ofereixen una mirada des de perspectives molt diferents al canvi polític viscut durant la Transició, així com a l’esdevenir de la vida quotidiana. L’Arxiu Fílmic de La Filmoteca participa en el projecte aportant imatges de pel·lícules en super-8 dels seus fons, que són reflex de la realitat valenciana d’aquell període històric.

Vestigios en Super-8: una crónica amateur de los años del cambio és una iniciativa impulsada per Filmoteca Española en col·laboració amb La Filmoteca de l’IVC, el Centro Galego das Artes da Imaxe, Filmoteca de Andalucía, Filmoteca de Castilla y León i Filmoteca de Navarra. La seua difusió s’emmarca dins de la celebració estatal del quaranté aniversari de la Constitució Espanyola.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.