Tornen els concerts de bandes a la pèrgola de La Marina

Des del 23 de setembre fins al 16 de desembre, cada diumenge al matí, les bandes de música valencianes seran protagonistes de nou en La Marina de València, amb concerts matutins d’entrada lliure i gratuïta en la pèrgola. Els Concerts de Bandes a la Pèrgola , organitzats pel Consorci València 2007 per difondre la música de les agrupacions de Poblats Marítims, tornen enguany amb una novetat: cada diumenge s’oferiran dues actuacions, una d’una banda amfitriona de Poblats Marítims i una altra d’una agrupació convidada de València.

Convidar a deu bandes d’altres barris i pedanies farà que gent d’altres zones de València vinga, conega i disfrute de La Marina”, explica Paco Llorca, President del Ateneu Musical del Port i portaveu de les societats musicals de Poblats Marítims.

Este festival de bandes va començar a la tardor de 2017. “Aleshores ja vam vore molt positiu que el Consorci apostara per recuperar la pèrgola i que confiara en les nostres bandes per a organitzar el festival”, comenta Llorca, qui destaca també el seu desig de què, en un futur, el certamen s’òbriga a totes les bandes de València. Els concerts se celebraran a l’aire lliure, en la recuperada pèrgola modernista, situada en la Plaça de la Sal. Començaran a les 11:30h i constaran de dues parts de 45 minuts cadascuna.

La programació és la següent: 23 de setembre, Agrupació Musical de Massarrojos i Centre de Música i Dansa de Natzaret; 30 de setembre, Societat Instructiva de l’Obrer Agrícola i Musical de Benimàmet i Societat Ateneu Musical del Port; 7 d’octubre, Centre Instructiu Musical de Benimaclet i Societat Musical Unió de Pescadors; 21 d’octubre, Agrupació Musical Carrera Font Sant Luis i Societat Musical Poblats Marítims; 28 d’octubre, Centre Instructiu Musical de Castellar-Oliveral i Societat Ateneu Musical del Port; 4 de novembre, Societat Musical dels Orriols i Centre de Música i Dansa de Natzaret; 18 de novembre, Unió Musical Santa Cecilia de Castellar-Oliveral i Societat Ateneu Musical del Port; 25 de novembre, Unió Musical l’Horta de Sant Marcel·lí i Societat Musical Unió de Pescadors; 9 de desembre, Societat Instructiva Musical del Palmar i Societat Musical Poblats Marítims; i 16 de desembre, Banda de Música de Campanar i Agrupació Musical Santa Cecilia del Grau.

Amb els concerts de bandes, es reprèn la programació musical a la pèrgola que prosseguirà amb les actuacions matinals i gratuïtes dels dissabtes. En breu, La Marina informarà també del cartell, format per grups de diferents procedències i estils, que tornarà a aportar música, ball i bon ambient a la dàrsena històrica. Amb esta programació pròpia i permanent, el Consorci València 2007 contínua en la seua tasca d’omplir de vida el front marítim valencià.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.