València celebrar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI amb l’aplicació del Pla Diversitas

Sota el lema «Va de bo: tenim un Pla«, L’ajuntament ha dissenyat una campanya de sensibilització

Amb la celebració el pròxim 28 de juny del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI a tot el món, enguany a València ho celebrem amb l’aplicació del Pla Diversitas, una eina comunitària per a l’impuls d’ accions reals que promoguen la diversitat de les persones per tal de superar discriminacions i estereotips.

Amb el lema Va de bo: tenim un Pla hem dissenyat una campanya de sensibilització que vol transmetre eixe camí que ja hem començat i que es materialitzarà amb mesures concretes per a aconseguir eixa plena inclusió de totes les identitats i expressions de gènere  i orientacions sexuals.  

El Pla per la Diversitat Sexual i de Gènere a la Ciutat de València, Pla DIVERSITAS, per promoure la diversitat, implica a tota la comunitat en la defensa dels drets i llibertats de totes les persones i s’adreça al conjunt de la ciutadania i no de manera exclusiva a la població LGTBIQ+.

 El pla va ser aprovat el passat 30 de març al  Ple municipal  i  és el fruit del treball col·laboratiu de associacions i institucions i de la ciutadania mitjançant un procés participatiu.

DIVERSITAS respon a un dels objectius més importants de l’Ajuntament de València: la igualtat real per a totes les persones, independentment de la seua expressió i identitat de gènere i orientació sexual. També respon al desenvolupament d’altres importants competències, com ara:

  • La promoció de polítiques d’igualtat per al col·lectiu LGTBIQ+.
  • La protecció efectiva dels drets i llibertats així com la igualtat d’oportunitats per a totes les persones, col·lectius i minories de la ciutat, independentment del seu sexe, orientació sexual o identitat de gènere, origen, ètnia, edat, religió, diversitat funcional, o qualsevol altra circumstància.
  • La detecció i prevenció dels delictes d’odi.
  • El millorament de la convivència i la cohesió social de tots els col·lectius vulnerables o en situació d’exclusió.  

A més a més, com cada any, l’Ajuntament farà suport per al desenvolupament de la manifestació i festa de celebració del Dia Internacional de l’orgull, que tindrà lloc el proper 24 de juny pels carrers de la nostra ciutat i a la Plaça de l’Ajuntament.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.