L’Institut Valencià de Cultura atorga 11 ajudes de 18.000 euros per a llargmetratges

L’Institut Valencià de Cultura ha atorgat 11 ajudes de 18.000 euros per al desenvolupament i la preparació de llargmetratges de ficció, animació i documental. 6 de les produccions són llargmetratges de ficció, 3 són documentals i 2 són projectes d’animació.

L’objectiu d’aquestes ajudes és donar suport a l’elaboració d’un guió o una nova versió del guió preexistent i, també, al treball preparatori del rodatge de la producció audiovisual. Les ajudes s’emmarquen dins de l’objectiu de foment de la creació artística del pla «Fes Cultura». Dels 18.000 euros que es destinen a cada projecte, 8.000 corresponen a l’autoria del guió i altres 8.000 per a l’empresa productora.

Les 6 produccions de ficció que han disposat d’una ajuda són «El lodo», de Visión 10, amb guió de José Ignacio Sánchez Arrieta; «Nosotros no nos mataremos con pistolas», de Turanga Film, amb text de Víctor Sánchez Rodríguez i Antonio Escamez Osuna; «Ángulo muerto», de Beniwood Producciones, amb llibret de Jorge Juan Martínez Sánchez; «Paraíso», de Valen Arts, guió autoria de David Sueiro Seoane i Javier Valenzuela Alamán, i «Reser Soulmates», de Gaia Audiovisuals, amb text de Sergio Sanus Vidal.
Quant a les produccions documentals, han rebut ajudes «Railway», de Produccions Audiovisuals Documentart, amb llibret obra de Santiago Hernández Vayá; «La ciudad activa», produïda per True Films i amb guió de Sergio Sanus Vidal i Verónica Orrico Moreno, i «God Underestimated Me», de Quatre Films, amb text de María Alejandra Mora Pérez.

Les dues produccions d’animació a les quals s’ha concedit ajuda són «Rock Botton», produïda per Onair Comunicació i Producció, guió escrit per Maria Trenor Colomer, i «Estrella y el fin de mundo», d’Ondenou Audioviusal, amb llibret d’Ignacio Fuentes Llopico i Sergio Serrano Rovira.

Com en la convocatòria de 2017, per a la selecció dels projectes s’han tingut especialment en compte criteris com ara el paper de la dona en el guió de la producció o que el text estiga basat en una obra literària o teatral d’autors o autores valencians.

Les ajudes al desenvolupament de projectes de llargmetratges de l’Institut Valencià de Cultura contribueixen a millorar un projecte de llargmetratge en la seua fase d’escriptura, però també són un incentiu perquè les productores puguen buscar finançament i mercats.

 

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.