El programa «Va de Dona» visibilitza i reivindica el paper de la dona en el mon de la pilota valenciana

El carrer Pelayo i el trinquet que porta el mateix nom, conegut com la catedral de l’escala i corda, acollirà divendres 28, des de les 16.00 fins a les 20.30 hores, la quarta edició de Va de Dona, trobada per visibilitzar i reivindicar el paper de la dona en el món de l’esport autòcton.

La regidora d’esports, Pilar Bernabé, ha presentat hui esta jornada «que reunirà escolars i seguidores d’esta disciplina amb dones que són referent i protagonistes de la pilota valenciana». «De fet, durant esta festa, organitzada en el marc del Dia de la Dona, es desenvoluparan diverses activitats per als assistents, des de tallers de pilota valenciana i inflables per a les menudes fins actuacions de música en directe i cantada en valencià», ha aclarit la regidora per destacar que en esta celebració també es farà la presentació de l’Autonòmic de Raspall femení i de la Lliga Bankia d’elit femení.

Pilar Bernabé, que ha reflexionat «de la importància de l’esport femení, que hauria de reivindicar-se cada dia», ha invitat tothom perquè gaudisca d’esta festa», i ha instat totes aquelles xiques que no han tingut l’oportunitat de jugar a Pelayo, «una de les instal·lacions esportives del nostre esport més emblemàtica». Concretament, per participar en les partides organitzades, les xiques interessades han d’apuntar-se a l’e-mail xarxes@fedpival.es. És imprescindible tindre llicència federativa o escolar.

En la presentació d’esta jornada també han participat el director general d’Esport de la Generalitat, Josep Miquel Moya, qui ha ressaltat «la quantitat i la qualitat de les disciplines esportives que ja tenen representació femenina així com la incorporació de les dones a la direcció de les organitzacions encarregades de promoure-las, tot i que queda molt camí per recórrer». Seguidament, han intervingut la Vicepresidenta de la Federació de Pilota Valenciana (FPV), Susana Serrano, i la vicepresidenta de la Federació de Raspall Femení, Elvira López. Les dos han agraït l’esforç municipal per impulsar la participació de la dona en l’esport autòcton.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.