La Filmoteca inicia un cicle de diàlegs i filiacions entre clàssics del cinema

L’Institut Valencià de Cultura presenta a La Filmoteca una nova edició de “Bàsics Filmoteca”, el cicle de periodicitat anual que té com a objectiu reflexionar sobre diferents aspectes de la història i l’estètica cinematogràfiques.

En la novena edició, “Bàsics Filmoteca” proposa una segona part del cicle programat fa dos anys: “Diàlegs i filiacions”. Conformat per deu duets de pel·lícules i un trio, el cicle planteja una mirada a la història del cinema a través del diàleg entre clàssics amb relacions de parentiu i afinitats, pertanyents a diversos períodes històrics i diferents geografies cinematogràfiques. “Diàlegs i filiacions” s’inicia amb la parella formada per les comèdies La fiera de mi niña (1938), de Howard Hawks, i ¿Qué me pasa, doctor? (1972), de Peter Bodganovich.

La fiera de mi niña

El dijous 10 a les 19:00h es projecta La fiera de mi niña, amb presentació i col·loqui posterior d’Áurea Ortiz, professora de la Universitat de València i tècnica de La Filmoteca, que parlarà del screwball de Hawks i de les seues relacions amb la comèdia romàntica de Bodganovich dels anys setanta. El divendres 11 a les 18:00h, i el diumenge 13 a les 20:00h es projectarà ¿Qué me pasa, doctor?

¿Qué me pasa, doctor?
Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.