La Filmoteca inicia un cicle de diàlegs i filiacions entre clàssics del cinema

L’Institut Valencià de Cultura presenta a La Filmoteca una nova edició de “Bàsics Filmoteca”, el cicle de periodicitat anual que té com a objectiu reflexionar sobre diferents aspectes de la història i l’estètica cinematogràfiques.

En la novena edició, “Bàsics Filmoteca” proposa una segona part del cicle programat fa dos anys: “Diàlegs i filiacions”. Conformat per deu duets de pel·lícules i un trio, el cicle planteja una mirada a la història del cinema a través del diàleg entre clàssics amb relacions de parentiu i afinitats, pertanyents a diversos períodes històrics i diferents geografies cinematogràfiques. “Diàlegs i filiacions” s’inicia amb la parella formada per les comèdies La fiera de mi niña (1938), de Howard Hawks, i ¿Qué me pasa, doctor? (1972), de Peter Bodganovich.

La fiera de mi niña

El dijous 10 a les 19:00h es projecta La fiera de mi niña, amb presentació i col·loqui posterior d’Áurea Ortiz, professora de la Universitat de València i tècnica de La Filmoteca, que parlarà del screwball de Hawks i de les seues relacions amb la comèdia romàntica de Bodganovich dels anys setanta. El divendres 11 a les 18:00h, i el diumenge 13 a les 20:00h es projectarà ¿Qué me pasa, doctor?

¿Qué me pasa, doctor?
Valencia City
Valencia City

El pulso de la ciudad

Sin comentarios aún

Deja una respuesta

Your email address will not be published.