L’IVC acull la presentació de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual al Rialto

L’Institut Valencià de Cultura ha acollit a l’edifici Rialto la presentació de l’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual. En la presentació ha participat el director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia de l’IVC, José Luis Moreno.

L’Acadèmia Valenciana de l’Audiovisual naix amb l’objectiu de reunir les persones que professionalment integren els diversos sectors implicats en la creació, la producció, la promoció i l’exhibició audiovisual a la Comunitat Valenciana.

L’Acadèmia pretén englobar els professionals de les diferents modalitats existents en aquest àmbit, com cinematografia, televisió, audiovisual, documentals, animació, videojocs o mitjans digitals, amb una trajectòria professional acreditada.

Es tracta de crear un nucli de reflexió sobre l’audiovisual valencià per a millorar la recepció social dels productes que genera i incrementar la consideració cap als professionals que ho fan possible, i constituir-se al mateix temps en un centre d’estudi i anàlisi sobre aquest.

L’Acadèmia pretén reconéixer i donar a conéixer la professionalitat i l’excel·lència dels seus integrants; cohesionar el sector; promocionar les creacions generades pels seus socis i sòcies; impulsar la innovació i la formació continuada entre els professionals de tot el sector, així com facilitar informes i proposar iniciatives davant l’Administració pública.

L’Acadèmia també pretén promoure una política de recursos públics per al foment i la consolidació de l’audiovisual i establir ponts amb els mitjans de comunicació audiovisuals, gràfics i digitals.

Finalment, l’Acadèmia vol concedir premis anuals als millors treballs del sector; fer estudis i treballs científics, artístics i tècnics sobre qüestions relacionades amb les arts audiovisuals, i elevar el nivell artístic, tècnic o científic dels seus integrants, de manera que les arts audiovisuals aconseguisquen la rellevància social que els correspon.

Per a aconseguir aquests objectius, s’ha nomenat una junta directiva provisional formada per José Llopis Osca, compositor, com a president; Pilar Pérez Solano, directora, com a vicepresidenta; Rodolf Sirera Turó, guionista, com a vicepresident; Luis Gosalbez Payá, gestor sectorial, com a secretari, i Teresa Cebrián Sancho, gestora cultural, com a tresorera.

Com a vocals de la junta figuren José Jaime Linares Ibáñez, director de producció; Cristina Abril Galà, productora; Antonio Such García, exhibidor; Nuria Cidoncha Castellote, productora executiva; Gustavo Ferrada Lavall, productor, i Ramón Nafria, animació.

Aquesta junta directiva provisional té com a objectiu preparar una assemblea general amb tots els professionals que s’hagen inscrit a l’Acadèmia per a posar-la definitivament en marxa.

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.