La Universitat de València visibilitza l’esport adaptat a la Plaça de l’Ajuntament de València

La Universitat de València, a través de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la institució, organitza dissabte, dia 15 de febrer, una jornada per a la visibilització de l’esport adaptat a la Plaça de l’Ajuntament de València. 

La jornada, sota el lema L’esport adaptat com a via d’inclusió, s’ha presentat aquest matí en una roda de premsa a la Sala Gonzalo Montiel del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. En ella han participat María Dolores Real, vicerectora d’Innovació i Transferència de la Universitat de València, Gabriel Melis; director tècnic de la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA); Rosa Laparra, gerent de la Fundació Divina Pastora i el director de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València i coordinador de l’esdeveniment, José Campos.

Els organitzadors de la roda de premsa han fet una crida a la ciutadania per a la participació en una jornada que pretén promoure l’esport adaptat a través de la realització de diferents pràctiques esportives des del centre de la ciutat i que està dirigit també a fomentar l’activitat física. 

Segons han explicat, la jornada per a la visibilització de l’esport adaptat s’inaugurarà a les 9:30 hores amb una concentració en la Plaça del Patriarca, al costat de l’edifici de la Nau. A les 10:30 hores, les persones participants i clubs esportius, es desplaçaran cap a la Plaça de l’Ajuntament acompanyats de dolçaines i tabals. Allí es realitzaran activitats programades com a futbol i hoquei en cadires de rodes elèctriques, tennis de taula, bàsquet i rugbi o sensibilització amb bicicletes, tàndems o handbikes. Les activitats són gratuïtes i estan obertes a tota la població. A més de la presència de diversos clubs esportius està prevista la participació d’esportistes paralímpics per donar suport a la jornada. Les activitats finalitzaran a les 13:30 hores. Al llarg de tot el matí, diversos col·lectius fotogràfics captaran imatges que es mostraran posteriorment en una exposició, d’acord amb els organitzadors.   

La vicerectora María Dolores Real ha subratllat la importància que per a la Universitat tenen les càtedres institucionals per a promoure activitats tan destacables com aquesta. En aquest sentit, ha recordat que la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València ha complit deu anys i que al llarg d’aquest temps ha realitzat diverses accions d’inclusió sent fonamental per donar suport als estudiants de la institució amb discapacitat. 

Per a concloure, els organitzadors han assenyalat la singularitat de la jornada perquè suposa la primera vegada que es reuneixen tants col·lectius diferents per a realitzar una acció unitària que promou l’esport adaptat des de la Plaça de l’Ajuntament de València. 

L’acte, emmarcat en els actes de celebració del 520 aniversari de la Universitat, està coorganitzat amb el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València, la Fundació Esportiva Municipal de València, el Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València, la Federació d’Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana i la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València. A més compta amb la col·laboració de diverses entitats, clubs esportius i empreses entre els quals es troben: la Fundación del Levante UD, TetraSport, Petraher, Unlimited Wheels, l’ONCE, o el Valencia Basket Club.

La jornada comptarà amb el suport de l’Oficina de Voluntariat Esportiu de València. 

Valencia City

El pulso de la ciudad

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.